”Badet var vårt förstahandsval”

Full fart på sommarjobbet

Filip Obucina och Teodor Hill-MolinFilip Obucina och Teodor Hill-Molin inledde sitt sommarjobb med sol, bad och värme. Foto: Åsa Slobodnik
Textstorlek:

Veckans sommarjobbare fick en rivstart med 28 grader och strålande solsken. En väderlek som innebär att barnfamiljer vallfärdar till närmaste vattenblänk.

I det här fallet Fjärdhundrabadet där Filip Obucina, 16, från Tjursåker och Teodor Hill-Molin, 17, från Gåde utanför Grillby, precis inlett sitt tre veckor långa sommarjobb.

– Det är väldigt mycket folk. Vi började med att tömma soptunnorna i morse men nu är de snart proppfulla igen. Många blöjor blir det, konstaterar Filip med ett skratt.

Tillsammans med Teodor Hill-Molin ser Filip till att det inte går för vilt till i bassängerna samtidigt som de lotsar människor rätt inne på badet.

– Det handlar om allt från att svara på frågor till att fixa fram plåster, förklarar Filip.

Det vackra vädret spås hålla i sig några dagar så killarna kan nog räkna med att ha fullt upp på jobbet.

– Men det är kul, de som sommarjobbade här förra perioden fick rensa ogräs eftersom det i princip regnade mest hela tiden.

Filip och Teodor sökte sommarjobbet genom kommunen.

– Badet var vårt förstahandsval och även om det ligger en bit bort, jag tar bussen och Teodor åker både moped och buss, är det alltid kul att tjäna lite pengar, avslutar Filip.