2014-08-22

Evenemang vecka 34

Textstorlek:

 

Uppsala

Stadsträdgården fyller 150 år och firar med ett färgsprakande jubileumsår i parken. Lördagen blir en dag full med aktiviteter från kl. 11-22. Bland annat nyinvigning av Lycksalighetens Ö, spännande föreläsningar, guidade turer, barnaktiviteter, danskväll och marknadsgata.

Gertrud Anderberg ställer ut färgglatt i olja, akvarell och akryl på Linnés Sävja lördag och söndag 12-17.

Pelle Svanslös-vandringarna avgår lördagar kl. 13 från Domkyrkans huvudentré.

Jazz- och folkmusik blandas när Wahlström/Allard duo ger konsert i Kvarnbo kvarn vid Hågaån på lördag kl. 18.

Bakluckeloppis på Fyris park nu på söndag kl. 12-15.

Ulva bakluckeloppis söndagar kl. 11-15.

Bror Hjorths hus visar verk av konstnären Tommy Östmar (1934–2007). Hans konstnärskap omfattar såväl teckning som måleri och skulptur. Utställningen pågår fram till den 31 augusti.

Himlen är här. Svenska kyrkan sätter ljuset på vårt gemensamma kulturarv i sommar. Ett femtiotal ovärderliga konstföremål från kyrkor och museer i Uppsala stift visas i en unik utställning i Uppsala domkyrka.

 

Knivsta

Fredagar innebär bingospel i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Konfirmation med mässa i S:ta Birgittakyrkan på söndag kl. 10.

”Allt vi behöver för att leva”. Musikgudstjänst i Husby-Långhundra kyrka på söndag kl. 18. Sång och musik av Erik Tegenborg.

 

Heby

Fokus bio i Östervåla visar Monthy Python i en inspelad föreställning från O2 Arena i London på lördag kl. 19. Draktränaren 2, 3D, ges på söndag kl. 16.

Drive-in-loppis på Zetterbergs parkering i Östervåla på lördag kl. 10-13.

Orgel-happening på Västerlövsta kyrkas båda orglar på lördag kl. 19.

Musikgudstjänst i Enåkers församlingshem på söndag kl. 16. Träffen inleds med kyrkogårdsvandring med ”Kyrk-Kalle” Andersson och kyrkkorv efteråt. Därefter musikunderhållning.

Tegelbruksmuseet i Heby visar bland annat utställningen Mode, förr och i dag av Ann-Louise Norling, Nenne Normansson och Gärd Jonsson.

Johnny Ekman ställer ut måleri och skulptur. Öppet lördagar och söndagar kl. 12-16.

 

Enköping/Håbo

Femton år med Enköpings stads hembygdsförening. Jubileet firas med en utställning i Stallet, miniloppis, tipspromenad och kakbuffé på lördag kl. 11-16 och söndag kl. 13-16.

Kulturer i möte arrangeras för 23:e året i rad i Skolparken i morgon lördag kl. 13-21. På programmet bland annat afrikansk dans, musik från Brasilien med Deise Andrade Trio och chilensk musik med Trio Reinetas.

Stockholms segelflygklubb har öppet hus på Långtora flygfält på söndag kl. 10-15.

Trädgårdsfest på Lundellska galleriet i Karleby, Simtuna, på söndag kl. 13-17. Prat om att laga mat av ogräs, guidad tur i trädgården och  atelje med verkstad, utställning av Gunilla Lundell, Anne Daftler och Lise Björkvall.

En musikalisk resa. Gunnel Bergman, sång och blockflöjt, samt Annika Lisshagen, piano och orgel, ger konsert i Tillinge kyrka på söndag kl. 18.

Hundra år med ESK! En utställning om en idrottsklubb visas på Enköpings museum.

Avarium. Fågelporträtt av konstnär Lars Wallin visas på Alsta trädgårdar fram till den 31 aug.

 

Tierp/Älvkarleby

Tobo bruksmuseum visar glimtar av Tobos intressanta historia – alltifrån järn och masugn. Här visas även en fotoutställning om Leif Alpsjös folkmusikkurser i Österbybruk 1975-1995. Öppet söndagar kl. 11-16 fram till 31 augusti.

Söndagsloppis på Skutskärs IP den 24 aug. kl. 9-15. Motionsbingo och servering.

Barnens bruk i Lövstabruk. Kul för barn med Sven Nordqvist och Leif Högströms lekhus med mycket att upptäcka och klättra i. Öppet lördag-söndag kl. 12-16.

Lotta Melanton, scenograf och målare, Lena Gelin, fotograf, och Sven-Erik Andersson, måleri, ställer ut i Stora magasinet, Lövstabruk. Öppet lördag-söndag kl. 12-16.

Utställningen Så var flottningen i nedre Dalälven visas i Marma. Turer med flottarbåten Stora med tändkulemotor. Flottarkojan öppen söndagar kl. 12-16 fram till den 31 sept.

Leufsta Bruksarkiv i Förvaltarbostaden är öppet för besök och forskning onsdagar kl. 10-15.

 

Östhammar

Torghandel i Östhammar på lördag kl. 10-13. Bondgård- och fårskinnsprodukter, raggarölax, smycken, kalvost, houng, hemslöjd, blomplanter och grönsaker.

Följ med på en guidad busstur i Forsmark med en resa ner till kärnkraftsområdet och ut till Biotestsjön. Bussturen avslutas genom bruket. Turerna går vardagar samt helger kl. 13. Start vid turistinformationen.

Högmässa i Gräsö kyrka på söndag kl. 11.

Kul på hjul. Veteranfordonsträff på Sjötorget i Östhammar varje torsdag kl. 18-21 i sommar. Öppet för alla med gamla fordon; bilar, motorcyklar och mopeder som är 30 år eller äldre.

Transformation. Nio metallkonstnärer ställer ut skulptur och installationer i Ånghammaren, Österbybruk. Utställningen pågår fram till den 31 augusti.

Maria Zetterstrand visar keramiska installationer i Sadelmakarlängans galleri i Österbybruk fram till den 31 aug.

Glad i färg. Maria Eklöw Bosaeus ställer ut egna verk på biblioteket i Österbybruk  fram till den 12 sept.