2014-11-28

Kultursvepet vecka 48

John Ajvide Lindqvist gästar Uppsala stadsbibliotek.
Textstorlek:

 

 

Fredag 28/11

Författarfredag

Han skriver skräck, men skildrar lika mycket människan. Vi talar om författaren John Ajvide Lindqvist, som ikväll gästar Stadsbiblioteket i Uppsala. Hör honom berätta om sitt författarskap och sin nya roman Himmelstrand. Mat och mingel från kl. 18.30.

Kl. 19.30, Uppsala

 

 

Lördag 29/11

Vernissage

Årets sista utställning i Sadelmakarlängans galleri har tema Pepparkakeland. Ett tiotal konstnärer och konsthantverkare har skapat i pepparkaksdeg.

Kl. 10-16, Österbybruk

 

Danstävling

Olands bugg & swing arrangerar Lussekattsbuggen och Pepparkaksbuggen i Möbeln, Tierp, på lördag. Räkna med en fartfylld tävling i discipliner som rock, lindy hop, dubbelbugg och boogie woogie. Dansklubbar från hela Sverige deltar i tävlingen.

Kl. 11 och 14, Tierp

 

Julkonsert

Operatrion Divine bjuder på ett glittrande vackert julprogram med såväl traditionella älskade julsånger som nyare musik i Västerlövsta kyrkan. Vid flygeln ackompanjerar Victoria Power. Publiken får även höra 13-åriga underbarnet Alice Power spela.

Kl. 16, Heby

 

Söndag 30/11

Gudstjänst

Lagga kyrka firar adventsgudstjänst med sång av kyrkokören. Kyrkkaffe blir det i Laggagården där även Hedda Ekerwald håller föredrag under rubriken Kvinnor under 1900-talet – arbete och barn.

Kl. 10, Lagga, Knivsta

 

Skyltsöndag

Julmarknad på Rådhustorget i Östhammar med försäljning av julpynt, bakverk och mycket mer. Se alla vackert dekorerade skyltfönster och besök pepparkakshustävlingen i Rådhussalen som anordnas för sjunde året i rad.

Kl 15-19, Östhammar

 

 

Tisdag 2/12

Allsång

En försmak av julen. Tierp-Söderfors församling och Söderfors kyrkliga syförening bjuder in till allsångskväll i Söderfors församlingshem. Lotterier, kaffeservering och trevlig gemenskap.

Kl. 19, Söderfors, Tierp