2015-01-16

Evenemang vecka 3

Textstorlek:

Uppsala

Uppsala stadsteater.  Premiär för Neil Simons Broadway-succé Skvaller (Rumors) på Stora scenen. Se en fars på gränsen till nervsammanbrott i regi av Edward af Sillén. I rollerna Katrin Sundberg, Ulf Eklund, Mikaela Ramel, Göran Engman m.fl.

På Stora scenen visas även Robin Hoods hjärta av David Farr och i regi av Gisli Örn Gardarsson och Selma Björnsdottir. Innan jorden rämnar, en nyskriven pjäs av journalisten, författaren och dramatikern Karin Thunberg, ges på Lilla scenen, liksom Spindelkvinnans kyss med tv-aktuella Özz Nûjen.

Stavby bio visar 100 steg från Bombay till Paris på söndag kl. 19.30.

Gudstjänst för små och stora i Trekanten i Vattholma, på söndag kl. 11. Lek och fika från kl. 9.30. Därefter gemensam lunch.

I januari gästas Biotopia av spännande reptiler. Träffa en panterkamelont och en skäggagam i biolabbet. Matning lör-sön kl. 14. Gå även tipspromenad om reptiler.

Per Harling berättar om Frälsarkransen och sjunger med på Tisda´i Viksta på tisdag kl. 12 i Viksta kyrka. Fika och samtal 11-15.

Konst av Helge Lindén visas på Bror Hjorths hus fram till den 1 feb. På torsdag kl. 19 håller Brita Täljedal, intendent på Bildmuseet i Umeå, föredrag om konstnären.

Shoe stories – berättelsen om skor. En utställning om skor gånger två visas på Upplandsmuseet. Med utgångspunkt i museets stora skosamling har man valt att visa skor med berättelser om människor och händelser.

 

Knivsta

Fredagar med bingospel i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar Bröllopskaos på söndag kl. 14 och 19 samt torsdag kl. 14 och 19.

Högmässa i S:ta Birgittakyrkan på söndag kl. 10.

Högmässa i Lagga kyrka på söndag kl. 12.

Säkerhet i vardagen. Staffan Falk gästar Lyckträffen och berättar vad du ska tänka på för att inte råka illa ut på tisdag kl. 13.30.

Pyssel, handarbete, kurser med flera aktiviteter på 100 idéer i Husby-Långhundra (Ica Knivens gamla lokaler). Stickkafé första onsdagen i varje månad kl. 16-21.

 

Heby

Fokus bio i Östervåla visar Jönssonligan – Den perfekta stöten på söndag kl. 19 och onsdag kl. 13.

Heby Folkets hus visar Jönssonligan – Den perfekta stöten på söndag kl. 19.

Söndagsgudstjänst med musik i Västerlövsta kyrka på söndag kl. 11.

Söndagsmässa i Östervåla kyrka på söndag kl. 11.

Kafékväll i Enåkers församlingshem på söndag kl. 18. Joel Lindh, artist och ordförande i Clowner utan gränser, sjunger och berättar om sitt arbete. Fika serveras.

 

Enköping/Håbo

Uppvisning i Roller Derby i Korsängsskolans gymnastiksal på lördag kl. 10.30-12.30. Kom och se en kontaktsport som utövas på rullskridskor. Västerås Roller Derby har uppvisning och ger information om sporten.

Lyktloppet. Motionslopp med start korsningen Boglösavägen-Bredsandsvägen på söndag kl. 16. Spring, gå, cykla eller dylikt. Välj kort bana, 4 km, eller den längre till Främjarstugan och tillbaka, cirka 10 km. Samling för anmälan och uppvärmning från kl. 15.30.

Söndagsöppet i Främjarstugan, Bredsand, kl. 10-14. Motionsbingo och naturstig för barn och vuxna kl. 10-13. Servering med Friluftsfrämjandets goda smörgåsar och hembakade bullar.

Om det finns snö är det vinteröppet i Granåsstugan, Bålsta, på söndag kl. 11-14. Servering med våfflor, kaffe, korv och bullar.

Lättgymnastik för seniorer i Ljunggårdens samlingssal tisdagar kl. 10. Delta i fallförebyggande rörelsegymnastik där du deltar efter din egen förmåga.

 

Tierp/Älvkarleby

Melodikrysset. Lyssna på P4 och lös krysset tillsammans med andra på Skutskärs bibliotek i morgon lördag kl. 10.

Allmänhetens åkning. Gratis skridskoåkning på bandybanan i Skutskär lördag och söndag kl. 11-16.

Ängsbolagets julgransplundring i bygdegården i Bäcklösen på söndag kl. 13.

Berättarkafé i Smedsbostaden, Lövstabruk, på söndag kl. 14. F. kolskjutaren Johan Gustaf Boussard berättar för radioreportern Lars Madsén om livet i Lövstabruk under järnbrukstiden.

Busbra bilder. Fortsättningskursen i digital fotografi visar resultatet av sitt arbete i en utställning på biblioteket i Skutskär. Vernissage på onsdag kl. 18.

Leufsta Bruksarkiv i Förvaltarbostaden öppen för besök och forskning på onsdagar kl. 10-15.

Tolvkaffe i Tegelsmora prästgård på torsdag kl. 12. Servering med goda smörgåsar. Varierande program.

Vatten möter landskap. Fredrik Värnebjörk, fotograf från Mehedeby, ställer ut bilder på Tierps bibliotek till den 24 jan.

 

Östhammar

Öregrundsbiografen visar Sune i fjällen på söndag kl. 15.

Berättarkvällarna på Kvarnen i Gimo drar igång nu på ondag kl. 19. Håkan Ohlsson berättar om Vallonbrukshistorian.

Ekumenisk temagudstjänst i Östhammars kyrka på söndag kl. 11. Eftersamling i församlingsgården där Lars-Gunnar Skogar leder besökarna i bibliodrama kring Sykars brunn.

Gudstjänst med stora och små i Öregrunds kyrka på söndag kl. 11. Dopfest och medverkan av församlingens körer.

Tolv fotografer från Östhammars fotoklubb ställer ut motiv på människor, djur och natur i SKB:s utställningslokal.