2015-01-30

Evenemang vecka 5

Textstorlek:

Uppsala

Uppsala stadsteater.  På Stora scenen Skvaller, Neil Simons Broadway-succé i regi av Edward af Sillén. Se en fars på gränsen till nervsammanbrott. Här ges även Robin Hoods hjärta av David Farr och i regi av Gisli Örn Gardarsson och Selma Björnsdottir. Innan jorden rämnar, en nyskriven pjäs av journalisten, författaren och dramatikern Karin Thunberg, ges på Lilla scenen.

Stavby bio visar Big hero 6 på söndag kl. 15 (3D) och kl. 18.30 (2D).

Modern dans med dansbandet Casanovas på scenen i Fyris park i dag fredag kl. 21.

Uppsala Handkrafts galleri visar Ylva Stolpe målningar i akvarell och akryl med motiv från när och fjärran. Vernissage i morgon lördag kl. 12-16.

Wienerafton på Studenternas på lördag kl. 15-18. Åk skridskor utan klubba till klassisk musik. På plats grillas hamburgare och korv, och det serveras kaffe och varm saft.

Högmässa i Tensta kyrka på söndag kl. 9.30. Kyrkokören i Tensta och Lena medverkar.

Utställningen Från demokrati till diktatur, om nazisternas systematiska arbete med att urholka demokratin i Tyskland 1933, visas på Fredens hus, som ligger vid borggårdsplan i slottet.

I morgon lördag kl. 15 är det vernissage av Taus Makhachevas separatutställning på Uppsala konstmuseum. Se även Samling i förvandling: tema mikro/makro, en utställningen med verk ur museets samlingar ur ett mikro- och makroperspektiv.

Shoe stories – berättelsen om skor. En utställning om skor gånger två visas på Upplandsmuseet. Med utgångspunkt i museets stora skosamling har man valt att visa skor med berättelser om människor och händelser.

I januari gästas Biotopia av spännande reptiler. Träffa en panterkamelont och en skäggagam i biolabbet. Matning lör-sön kl. 14. Gå även tipspromenad om reptiler.

Öppen visning av domkyrkans museum, Skattkammaren, första söndagen i månaden kl. 13.30-14.30.

 

Knivsta

Fredagar innebär bingospel i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar Jönssonligan – Den perfekta stöten på söndag kl. 14 och 19. Gentlemen visas på torsdag kl. 14.

Jan Troells Guldbaggebelönade film Maria Larssons eviga ögonblick visas på Lyckträffen i dag fredag kl. 13.30.

Högmässa i S:ta Birgittakyrkan på söndag kl. 10.

Högmässa i Alsike kyrka på söndag kl. 10.

Pyssel, handarbete, kurser med flera aktiviteter på 100 idéer i Husby-Långhundra (Ica Knivens gamla lokaler). Stickkafé första onsdagen i varje månad kl. 16-21.

 

Heby

Fokus bio i Östervåla visar Big hero 6 (sv.tal, 3D) på söndag kl. 16. Trevligt folk av Filip & Fredrik ges på söndag kl. 19.

Heby Folkets hus visar publiksuccén Paddington på söndag kl. 15 och dokumentären Trevligt folk av Filip & Fredrik kl. 19.

Heby Folkets hus livesänder Jacques Offenbachs fantasifulla opera Hoffmanns äventyr från Metropolitan Opera i New York i morgon lördag kl. 19. Sopranen Hibla Gerzmava gestaltar operans alla fyra hjältinnor. Yves Abel dirigerar.

Familjegudstjänst med nattvard i Västerlövsta kyrka på söndag kl. 11.

 

Enköping/Håbo

Gospelkören Heavenly Joy från Bålsta bjuder på gospelglädje i Giresta kyrka på lördag kl. 16.

Söndagsöppet i Främjarstugan, Bredsand, kl. 10-14. Motionsbingo och naturstig för barn och vuxna kl. 10-13. Servering med Friluftsfrämjandets goda smörgåsar och hembakade bullar.

Korpens Söndagspromenad med nutidsfrågor och bingo kl. 10-12 på Kristinagatgan 17.

Söndagsmässa i Skoklosters kyrka den 1 feb kl. 11.

Sjung för livet. Gudstjänst i Kyrkcentrum, Bålsta, på söndag kl. 16. Bålsta kammarkör medverkar.

Öppet hus i Kyrkstugan i Örsundsbro på måndag kl. 14. Håkan Nilsson kommer och talar om ”Mina kyrkor”. Kaffe serveras.

Om svenska hållbara städer på export till Kina. Föreläsning på huvudbiblioteket på onsdag kl. 19 med Anna Hult, doktorand på institutionen för samhällsplanering och miljö vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Sopplunch i Mariarummet, Kyrkans hus, på torsdag kl. 12.30.

 

Tierp/Älvkarleby

Lyssnar på P4 och lös Melodikrysset tillsammans med andra på biblioteket i Skutskär på lördag kl. 10.

Teater Tre ger Peka, trumma, dansa på biblioteket i Skutskär i morgon lördag kl. 13. En rolig, rörlig och rytmisk föreställning fritt efter Eva Sussos böcker om Lalo, Binta, Aisha och Babo.

Konsert i Björkbackskyrkan, Örbyhus, på lördag kl. 19. Olika musikstilar presenteras av Afrolinjen på Bromma folkhögskola.

Öppet hus i Tierpsgården, Kyrkbyn, på tisdag kl. 12. Dagträff med kaffeservering, allsång och underhållning.

Stickkafé i Café Kyrkbacken, församlingshemmet Örbyhus, på tisdag kl. 13-15.

Öppet för besök och forskning i Leufsta Bruksarkiv i Förvaltarbostaden på onsdagar kl. 10-15. Se Upplandsmuseets utställning Lövstabruk på järnets tid.

Den världsberömda portugisiska teatergruppen Companhia do Chapitô gästar Tierp med en föreställning baserad på Sofokles klassiker Kung Oidipus. Pjäsen, som spelas på engelska och kroppsspråk, ges på torsdag kl. 19 i Aspenskolans aula.

Tolvkaffe i Tegelsmora prästgård på torsdag kl. 12. Servering med goda smörgåsar. Varierande program.

 

Östhammar

Öregrundsbiografen visar Jönssonligan – Den perfekta stöten på söndag och måndag  kl. 19.

Gudstjänst i Östhammars kyrka på söndag kl. 10.

Gudstjänst med nattvard i Alunda kyrka på söndag kl. 11. Läktarkören medverkar.

Mässa med små och stora i Öregrunds kyrka på söndag kl. 11.

Tolv fotografer från Östhammars fotoklubb ställer ut motiv på människor, djur och natur i SKB:s utställningslokal.