2015-02-27

Evenemang vecka 9

chinese brush tip detail
Textstorlek:

Uppsala

Uppsala stadsteater. Tjock-Steffe ges på Lilla scenen.  Den osannolika berättelsen om Stefan Eriksson, mer känd som ”Tjock-Steffe”, har blivit teater. Följ med in i lögnernas, lyxlirarnas, undanflykternas och våldets universum. På Stora scenen spelas Skvaller, Neil Simons Broadway-succé i regi av Edward af Sillén. Se en fars på gränsen till nervsammanbrott.

Stavby bio visar The theory of everything på söndag kl. 19.30.

Megaloppis på Fyris park på lördag kl. 12-15.

Lördagsmusik med Andrew Canning, orgel, i Domkyrkan den 28 feb kl. 15.

Semifinal 1 av Musik Direkt avgörs i morgon lördag kl. 18 på Uppsala konsert och kongress

Gudstjänst för små och stora i Almunge församlingsgård på söndag kl. 16.

Uppsala Industriminnesförening visar en utställning om Uppsalas industriella kulturarv. Här visas stora foton, texter och föremål kombinerade med ett 20-tal träskulpturer av konstnären Hans Lustig. Öppet lördag kl. 11-14.

Shoe stories – berättelsen om skor. En utställning om skor gånger två visas på Upplandsmuseet. Här visas även Romska röster med berättelser av romer och 26 porträtt av fotograf Anders Ryman. Se också Med nålen som vävstol. Rita Sehlstedt från Östhammar har tillsammans med Hemslöjden i Kalmar län väckt liv i den gamla tekniken, vävsöm, och visar nu sina alster.

 

Knivsta

Fredagar innebär bingospel i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar den Oscarsbelönade filmen The theory of everything på söndag kl. 14 och 19 samt torsdag kl. 19. Brottsförebyggande. Knivsta närpolis informerar i samarbete med

Staffan Falk om ”Säkerhet i vardagen” på Lyckträffen på onsdag kl. 14.

Lennart Runnding berättar om Ängby Park och den nyligen utgivna En nostalgibok om Ängby Park i Tilassalen på Knivsta kommunhus på torsdag kl. 19.  Kom och dela med dig av dina berättelser om och upplevelser i parken!

Pyssel, handarbete, kurser med flera aktiviteter på 100 idéer i Husby-Långhundra (Ica Knivens gamla lokaler). Stickkafé första onsdagen i varje månad kl. 16-21.

 

Heby

Fokus bio i Östervåla visar Cirkeln på söndag kl. 19.

Heby Folkets hus visar Svampbob Fyrkant på söndag kl. 15 och kritikerrosade Cirkeln kl. 19.

Litteraturkarusellen. Författarbesök på Tärnsjö bibliotek av Katarina Kieri på onsdag kl. 18. Katarina har skrivit både prosa och lyrik, bar- såväl som vuxenböcker. Kvällen är uppdelad i två avdelningar: ett introduktionspass och ett inspirationspass för skrivsugna. Kaffepaus.

Sari Palmroth är en expressionistisk konstnärinna som målar med ett vilt och öppet hjärta. Nu visar hon utställningen Listen to your art på biblioteket i Östervåla. Se färgstarka målningar och berättande grafiktryck fram till den 19 mars.

 

Enköping/Håbo

Kom och träffa Håbo Internationella Kvinnors Förening (HIKF) på Håbo bibliotek i morgon lördag 13-14.30. Föreningen berättar om sin verksamhet för alla intresserade.

Lördagspingis. Spela bordtennis utan avgift i Enköpings Idrottshus lördag kl. 14-16.

Söndagsöppet i Främjarstugan, Bredsand, kl. 10-14. Motionsbingo och naturstig för barn och vuxna kl. 10-13. Servering med Friluftsfrämjandets goda smörgåsar och hembakade bullar.

Korpens Söndagspromenad med nutidsfrågor och bingo kl. 10-12 på Kristinagatgan 17.

Sjung för livet. Gudstjänst med mycket musik i Kyrkcentrum, Bålsta, på söndag kl. 16. Anna-Lena Hallgren, flöjt, och Per-Erik Wallberg, bas, medverkar. Kyrkkaffe före gudstjänsten.

Enköpings kommuns finska förvaltningsområde och Upplevelseförvaltningen visar vandringsutställningen Arvet på Enköpings museum.

 

Tierp/Älvkarleby

Rio Bio i Folkets hus Skutskär ger Svampbob fyrkant på söndag kl. 14 och Cirkeln kl. 19.

Lyssna på P4 och lös Melodikrysset tillsammans med andra på biblioteket i Skutskär på lördag kl. 10.

Stickkafé i Tobo i morgon lördag kl. 14. Kom och sticka eller handarbeta tillsammans under trivsamma former på Skogsbovägen 9. Inga förkunskaper krävs.

Öppet Hus i Tierpsgården, Kyrkbyn, på tisdag kl. 12. Dagträff med kaffeservering, allsång och underhållning.

Leufsta Bruksarkiv i Förvaltarbostaden har öppet för besök och forskning onsdagar kl. 10-15. Se Upplandsmuseets utställning Lövstabruk på järnets tid. Även .

Musikkafé. Spelglädje med Silverbasorkestern i Västlands församlingshem på torsdag kl. 19.

Henry Karlsson ställer ut konsthantverk i trä på Tierps bibliotek.

Gunilla Eriksson ställer ut hantverk, dockor m.m. på Café Kyrkbacken, församlingshemmet i Örbyhus. Utställningen pågår fram till den 27 mars.

 

Östhammar

Öregrundsbiografen visar Fifty Shades of Grey på tisdag kl. 19.

Avtackningsgudstjänst i Östhammars kyrka på söndag kl. 11. Avtackning av Lars-Åke Palm. Kören medverkan. Efterföljande lunch i Östhammars församlingsgård.

Gudstjänst i Alunda kyrka på söndag kl. 11. Läktarkören medverkar. Därefter studiecirkel i kyrkan om centralgestalter inom den svenska kyrkligheten med Johan Olof Wallin.

Högmässa i Öregrunds kyrka på söndag kl. 11. Därefter kyrkkaffe på Kafé Wilma.

Sopplunch i Östhammars församlingsgård onsdagar kl. 11-13.

Den prisade författare Katarina Kieri gästar biblioteket i Öregrund på torsdag kl. 18. Sju finlandssvenska konstnärer ställer ut målningar på SKB:s utställningshall i Östhammar. Utställningen pågår fram till den 4 mars.

Fotografier från Upplands-Ekeby av Per Månsson visas på Gimo bibliotek i februari och mars.

Östhammarskonstnären Gunnar Frisell ställer ut fartyg i vintermiljö på Östhammars bibliotek i februari och mars.

Medlemmar i Öregrund/Gräsö vävstuga ställer ut i Öregrunds bibliotek fram till den 31 mars.