”Några frågor var luriga, men så ska det vara”

Glad vinnare. Margaretha Frööjd från Skyttorp kammade hem förstapriset i Upplands Nyheters resetävling. Foto: Malena Olsson
Textstorlek:

Margaretha Frööjd i Skyttorp kunde sin geografiläxa och blev lycklig vinnare av Upplands Nyheters rese­tävling.
Vart färden går för förstapriset på 10 000 kronor i resepresentkort är ännu oklart, men önskemålen är flera.

– Vad roligt, vilken överraskning! utbrister Margaretha Frööjd när hon får höra den glada nyheten.

Passande nog stundar pensionärslivet för den snart 65-åriga Skyttorpsbon, som nu ser fram emot mer tid till att resa, bland annat.

– Maken och jag gillar att resa och åker en del, både inom Sverige och utomlands. Vi är inte så mycket för att bara ligga och sola och bada utan ser oss gärna om på platser vi besöker. Jättestora städer är dock inget för mig, berättar Margaretha, som redan har en resa inbokad sedan länge.

I slutet av mars åker makarna Frööjd till Turkiet för en rundresa längs kusten.

– Det är tänkt som en födelsedagspresent och ett avslut på arbetslivet för min del.

Upplands Nyheters resetävling pågick under tolv veckor där det gällde att besvara en geografifråga varje vecka.

Margaretha tyckte att frågorna var lagom svåra.

– Man hade lite hum om vissa och ibland fick jag ta datorn till hjälp. Några var luriga, men så ska det vara. På ett par frågor var det hårfin skillnad på svaren, säger Margaretha och nämner bland annat frågan om vilken som är Nordens största flygplats och vidare den om hur många länder det finns i Europa.

På den sistnämnda frågan var hon inte ensam om    köra fast. Flera läsare har hört av sig och meddelat att man hittat olika svar be-roende på källa. Redaktionen har därför beslutat att stryka den aktuella frågan.

Margaretha gillar tävlingar av olika slag och finns det priser med i potten så deltar hon gärna genom att skicka in. Att lösa korsord är en annan passion, som hon tänker ägna mer tid åt efter pensioneringen. När Upplands Nyheter kommer på fredagarna är krysset det första hon bläddrar fram. Hon skulle gärna se mer tävlingar i tidningen.

Och  rätt som det är slår turen in.

– Det kommer små vins-ter ibland. Men så skickar jag in ganska mycket också. Det går åt lite porto, men det kan det vara värt. Jag har inga andra laster, säger Margaretha och ler.

I och med förstapriset i resetävlingen har hon börjat fantisera om olika exotiska destinationer. En tanke är att åka Transsibiriska järnvägen från Moskva till Vladivostok. En annan är att flyga till Vietnam och besöka sitt elvaåriga fadderbarn, som bor i en SOS barnby där.

Drömresor har fru Frööjd flera på lager.

 

Svar resetävlingen:

1 (Canberra), 2 (Österrike), struken, 2 (Kastrup),
X (Berlin), X (Finland-Norge-Sverige), 2 (Tripoli),
2 (Texas), 1 (2), 1 (Colombia), 1 (grön), 2 (8.848 m.ö.h)

Utöver förstapriset kommer flera tröstpriser att delas ut.