Tema: Företag & Framtid

Vägen till hälsa blev ett helt företag

Britta Geidnert Sjöblom har gjort en friskvårdande resa och förmedlar nu kunskaperna i företaget Hälsodamen. Här fixar hon till massagebänken efter en behandling. Foto: Rose-Marie Eriksson
Textstorlek:

På Industrivägen i Örsundsbro finns en ny och stor fastighet med plats för såväl hälsa som företag.

Här har också Hälsodamen, som företaget heter, sin mottagning. Britta Geidnert Sjöblom är utbildad kost- & näringsrådgivare, friskvårdskonsult och mindfulnessinstruktör och bistår med hälsofrämjande verktyg och handfast behandling. Det senare i form av massage i olika former.

– Jag riktar mig till både företag och privatpersoner och erbjuder bland annat klassisk massage och en mjukare taktil variant under meditation, säger hon.

Resan för Britta Geidnert Sjöblom började i samband med ett läkarbesök för cirka fem år sedan. Då fick hon beskedet att hon måste börja medicinera mot för höga kolesterolvärden, något som hon ifrågasatte.

– När jag frågade om det inte fanns något jag kunde göra själv blev svaret att det var så krångligt och enklast var medicinering. Då bestämde jag mig för att fixa det på egen hand.

Det innebar att hon lade om sina vanor och lärde sig mer om kost, motion och friskvård. Det gav resultat och kolesterol-värdena blev bra, konditionen ökade och Britta Geidnert Sjöblom sporrades mot nya mål.

Efter att ha arbetat med ekonomi i 30 år sade hon upp sig från en anställning som ekonomichef och började studera.

– Det var 2012 och sedan dess har jag gått flera kurser på Axelssons i Stockholm. Grundtanken var, och är, att lära mig professionellt för att lära andra, samtidigt gör jag min egen resa, säger hon och fortsätter:

– Friskvårdsutbildningen var väldigt bra och där fick jag testa och prova på många olika delar inom hälsoarbete.

Britta Geidnert Sjöblom vill ge människor hjälpmedel för att leva ett hälsosamt liv här och nu.

Förutom kost och motion är träning i mindfulness en frisk-vårdande metod som Britta håller kurser i, och en åtta veckors-kurs i mindfulness kör igång
den 3 mars.

– Mindfulness är att vara när-varande i det man gör och där vi kan lära oss att hantera stress och oro. Det är något jag även rekommenderar som hälsoarbete på företag.

Britta Geidnert Sjöblom berättar att hon tillsammans med företag sätter ihop ett anpassat program som bidrar till friskare medarbetare och en sund arbetsplats.

– De företagsledare som anammar det här ser vilket positivt resultat det ger. Jag håller även föreläsningar om kost och stresshantering och kurser i hjärt- och lungräddning med och utan hjärtstartare.

Britta Geidnert Sjöblom flyttade till nuvarande lokaler i kontorshotellet i Örsundsbro i november. I en av lokalerna finns verksamhet inom psykiatri och det finns plats för fler företag.

– Förhoppningen är att vi blir fler aktörer inom hälsa- och friskvård, då blir det lite som ett Hälsans hus här, säger Britta Geidnert Sjöblom och bäddar i ordning massagebänken inför kommande kundbesök.