Mycket är det

Textstorlek:

Det är mycket nu – vad trött jag blir … brukar en av stugparets vänner säga när hennes önskan om att få vila sin rygg hart när blev oemotståndlig. Så är det väl i veckan som nu kommer. Tänk bara på att den börjar med Palmsöndagen som inleder stilla veckan då de som är döpta och lever i tro ska för-bereda sig inför påsken som infaller söndagen efter. Samtidigt ska man komma ihåg att ställa om och skruva fram klockan en för nu börjar sommartiden. Dessutom infaller första april i veckan och då ska man vara på sin vakt för att inte bli lurad och kanske klura ut något lämpligt lur till kära och närstående. Rykten florerar om att en viss herr Åkesson som påstås vara demokrat och därför kan förväntas hylla doktrinen om människors lika värde nu har tillfrisknat och ska börja jobba igen. Tills vidare är både hans accepterande av doktrinen och det personliga tillfrisknandet obekräftade uppgifter.

Mycket är det och om inte alla offentliga uppdrag och uppgifter vore nog finns det en del personliga. För gubben innebär detta att julgranen som spättats ner i gräsmattan och nu släppt ur tjälens nypor ska ryckas upp och bäras bort. Detta ska verkställas senast till påska och det har hänt att den fått avverkas med såg en andra gång för att lossas från frostens grepp.

Nu återstår frågan om de tre bristfälliga och hopskarvade ljusslingorna ska sparas ett år till eller om dom ska kasseras och beslut om nyinvestering nästa jul fattas redan nu. Så ska granriset framför trappen och alla nerblåsta kvistar ur de åldriga askarna samlas ihop och föras bort. Om vädret tillåter ska grusgångens skyfflas och krattas till påsk för att glädja Mor i stugan som är uppvuxen med grusgångar där varje korn stod i enskild ställning.

En hel del är det och gubben är tacksam över att uppmaningen på ett reklamblad från en mat-varuhandlare, vars firmanamn är ett anagram på en nordamerikansk underrättelseorganisation, inte behöver verkställas. Dom menar att man ska skapa påsken!

Där går gränsen. Man kan inte återskapa, än mind-re skapa israeliternas befrielse ur egyptiskt slaveri över Jesu lidande och död till uppståndelsens glädje då fastan på påskdagens morgon bryts och byts till ett lättare överdåd i mat och dryck ens med rabattkuponger, tjugo köksägg och en timer.

Backstuparet ber att få tillönska alla en glädjefylld påsk när den dagen gryr och efter den ska sättpotatisen sättas att förgro.

Det blir allt brådare tider.

 

Backis