Evenemang vecka 15

Textstorlek:

Uppsala

Uppsala stadsteater. Tjock-Steffe ges på Lilla scenen.  Den osannolika berättelsen om Stefan Eriksson, mer känd som ”Tjock-Steffe”, har blivit teater. Följ med in i lögnernas, lyxlirarnas, undanflykternas och våldets universum. Kvinnor över 40 – vad ska man med dem till? ges på Lilla scenen. En pjäs av Malin Lagerlöf och Eva Dahlman.

Tiomilabudkavlen 70 år. Jubileumskafé med de uppländska segrarna OK Fyrismalm, IF Thor, Tierps IF och IK Fyris i fokus på tisdag kl 19 med uppvärmningsfika från kl. 18. Plats: Upplands Idrottsförbund, Sportfältsvägen 3, Uppsala. Upplands Idrottshistoriska Förening arrangerar.

Populär sopplunch i Almunge församlingsgård på torsdag kl. 12.

En av nordens mest intressanta bilderboksskapare just nu, Stian Hole, ställer ut på Bror Hjorths hus. Utställningen pågår fram till den 31 maj.

Uppsala Industriminnesförening visar en utställning om Uppsalas industriella kulturarv. Här visas stora foton, texter och föremål kombinerade med ett 20-tal träskulpturer av konstnären Hans Lustig. Öppet lördag kl. 11-14.

Translation theme park. Samtidskonst av nio japanska konstnärer visas på Uppsala konstmuseum.

Shoe stories – berättelsen om skor. En utställning om skor gånger två visas på Upplandsmuseet. Inte så mycket modehistoria, snarare oväntade perspektiv.

 

Knivsta

Fredagar innebär bingospel i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Gruppen Navarra med Arvid Kästel, piano, Sofia Bergström, sång, Erika Risinger, fiol, och Carl-Johan Groth, slagverk, ger konsert i Blå Wingen på lördag kl. 19.

Öppet hus på brandstationen i Knivsta på söndag kl. 11-15. Brandbilsåkning, tipspromenad, prova handbrandsläckare och brandfilt, spruta vatten med brandslang, information m.m.

Våga fråga om energi och klimat! Irene Mårtensson, energi- och klimatrådgivare vid Knivsta kommun, svarar på små och stora frågor på Knivsta bibliotek tisdag kl. 18-19.

Pyssel, handarbete, kurser med flera aktiviteter på 100 idéer i Husby-Långhundra (Ica Knivens gamla lokaler). Stickkafé första onsdagen i varje månad kl. 16-21.

 

Heby

Fokus bio i Östervåla visar The Cobbler på söndag kl. 19.

Heby Folkets hus visar Hotel Marigold 2 på söndag kl. 19.

Gudstjäns med nattvard i Västerlövsta kyrka på söndag kl. 11.

Kommunens energirådgivare finns på plats på biblioteket i Vittinge på måndag kl. 12-14. Ställ frågor och diskutera allmänna frågor om energi och klimat.

Kåserikväll med Jacke Sjödin i Kanikebogården, Östervåla, på onsdag kl. 19. Servering.

Sadelmakeriskolan ställer ut projektet Punsning på Tärnsjö bibliotek den 13-29 april.

 

Enköping/Håbo

Gospel-jazz med Slim’s Gospel Train i Västerledskyrkans kyrksal i dag fredag
kl. 19. Niomannaband med sångare och musiker bjuder på en svängig gospel-
kväll.

Internationella brädspelsdagen 2015 infaller i morgon lördag och uppmärk-
sammas på Enköpings bibliotek. Ta
med dig eget spel eller låna ett på
plats.

Kakbuffe  med vårtema, hönsbytardag och marknad i Altuna bygdegård på lördag kl. 11-16.

Söndagsöppet i Främjarstugan, Bredsand, kl. 10-14. Motionsbingo och naturstig för barn och vuxna kl. 10-13. Servering med Friluftsfrämjandets goda smörgåsar och hembakade bullar.

Hur används våra arbetshästar i dag? Lotta Nenzén från Hästkraft Fjärdhundra berättar i en 2-delad serie på biblioteket i Fjärdhundra. Del 1 äger rum på tisdag kl. 19 och handlar om Nordsvenskens egenskaper som arbetshäst, utrustning och redskap.

Gästgiverier på trakten. Elisabeth Torsner berättar om det gamla gästgiverisystemet och de gästgiverier som funnits i vår trakt i Gamla Tingshuset i Örsundsbro på onsdag kl. 19.

Tierp/Älvkarleby

Lyssna på P4 och lös Melodikrysset tillsammans med andra på Skutskärs bibliotek i morgon lördag kl. 10.

Magishow för hela familjen med Trollkarlen Gabriel på RioBio Folkets Hus Skutskär i morgon lördag kl. 17.

ABBA-underhållning i Tobo Folkets hus i morgon lördag kl 19. AKO, Anna-Karin Nytell Oldeberg, och Birgitta Wollgård medverkar.

Plockbingo i Vendels bygdegård på söndag kl. 18. Bingo, lotterier och fika.

Folkmusik med gruppen Navarra i Österlövstagården, Åkerby, Skärplinge, på söndag kl. 18.

Leufsta Bruksarkiv i Förvaltarbostaden har öppet för besök och forskning onsdagar kl. 10-15. Se Upplandsmuseets utställning Lövstabruk på järnets tid och utställningarna från Arkivens Dag 2014.

Recept- och kokboksutställning av gamla receptböcker på Café Kyrkbacken, församlingshemmet Örbyhus. Vernissage på onsdag kl. 19.15.

 

Östhammar

Musikalisk berättarkväll med Anders Nyberg och Jennifer Ferguson på Gimo bibliotek på måndag kl. 19.

Författarbesök med Marcus Priftis, som skrivit romanerna Gå på djupet och En käftsmäll och nu senast debattboken Främling vad döljer du för mig?, på Östhammars bibliotek på tisdag kl. 18.

Församlingsafton i Börstils församlingshem på tisdag kl. 19. Siw Ölmelid berättar om sina år i Bryssel. Kaffeservering.

Två vänner – poeter och konstnärer. Margaret Axell och Gerd Vading visar akvarell och akryl på SKB’s kontor i Östhammar fram till den 28 april.

Emotional Autopsy. Att bena upp meningen med allt är temat för en ny utställning i Sadelmakarlängans galleri i Österbybruk som öppnar fredag 3 april. Konstnärerna Tommy Eriksson och Bill-Ove Jonsson, som har grafiken som en gemensam grund, ställer ut.

Helena Eriksson visar handgjorda glaspärlor tillverkade i lampworkteknik på Gimo bibliotek. Utställningen pågår fram till den 29 maj.

Fem förslag till konstnärlig utformning av Rådhustorget i Östhammar visas i en utställning på Östhammars bibliotek fram till den 14 maj.