Ny chans för föreningar att nå ut med information

Föreningar kan nå ut med information och resultat via webbsidan Mitt Uppland. Foto: Malena Olsson
Textstorlek:

​Hallå där, föreningsmänni­skor! Nu har ni med Upplands Ny­heters hjälp chansen att berätta om vad ni håller på med och kanske till och med värva nya medlemmar.

Att vara med och driva en ideell förening är givande på många sätt. Man får umgås med människor som har samma intresse och som nästan alltid förstår vad man talar om.

Men det kan också vara frust-rerande när man inte når ut till alla andra. Alla oinvigda som också borde få chansen att diskutera hembygdshistoria, träna sin hund, dansa schottis, spela bordtennis eller att lära sig bygga modellplan. För att nu ta ett par exempel.

Nu har du chansen att sprida ditt budskap i Upplands Nyheters forum Mitt Uppland. Här får du chans att skriva om det som intresserar just dig.

Det som skickas in läggs ut på webbsidan med reservation för gällande publiceringsregler, och materialet samlas också in och publiceras i den tryckta tidningen. Och precis som när professionella journalister skriver kommer materialet då att redigeras. I en tryckt tidning har man utrymmesramar att ta hänsyn till. Vissa artiklar kan därför strykas ner och förvandlas till notiser, lite beroende på hur många som tar chansen och skriver.

Det handlar för övrigt inte bara om att skriva. Artiklar brukar ju ofta illustreras med bilder, och numera går nästan varenda människa omkring med en kamera. Om inte annat så i mobilen. En mobilbild kan ofta fun-gera bra.

Så om du vet vad det är du vill ha med i tidningen bör du ta med mobiltelefonen eller en digital-kamera ut på ditt reporteruppdrag. Och läs gärna på om hur du ska göra för att hitta den optimala bildkvaliteten.

Ulf Kriström