Heby bäst i länet på klimatanpassning

Textstorlek:

Svenska Miljöinstitutet har rankat landets kommuner i hur långt de kommit med klimatanpassningen. I Uppsala län hamnar Heby kommun hamnar på första plats.
– Det är roligt att vi har fått uppmärksamhet på vårt arbete med Heby 2030 och energiplanen, säger Per Möller, C, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

Rapporten Klimatanpassning 2015 – så långt har kommunerna kommit baseras på en enkätundersökning och man har delat in kommunerna i olika grupper efter invånarantal. Heby kommun befinner sig i gruppen mellanstor kommun där Leksand kommer på första plats. Heby kommun kommer dock på första plats i Uppsala län och på femtonde plats i landet. Bäst totalt är Kristianstads kommun.
– I nämnden har vi arbetat i flera år med frågan om klimat och energi. Samarbetet med vår miljöstrateg Camilla Winqvist har också tillfört Heby kommun mycket, säger Per Möller och tillägger:
– Tack vare att vi har ett lokalt energibolag som tidigt intresserade för förnybar energi, har det blivit möjligt att driva de energi- och klimatfrågor som vi tycker är viktiga inför framtiden.