2015-0515

Kultursvepet vecka 20

Ersmäss firas med allspel vid Eric Sahlströms minnesstaty.Foto: Malena Olsson
Textstorlek:

Fredag 15/4

Guidad tur

Följ med på en guidad vandring i Österbybruk. Hör om arbetet i Vallonsmedjan där det värdefulla stångjärnet tillverkades av skickliga smeder. Information om brukets historia och visning av smedsbostaden ingår. Även lördag och söndag.

Kl. 11.30 och 13, Österbybruk

 

Lördag 16/5

Loppis

Premiärdags för Bakluckan i Norrskedika. Fynda allt mellan himmel och jord på Roslagens största drive-in-loppis. Servering.

Kl. 10-14, Norrskedika

 

Utställning

1700-tals noter. Ny utställning i Leufsta Bruksarkiv, Förvaltarbostaden, i Lövstabruk.

Ett urval från 1700-talsbiblioteket med Drottningholms Barockensembles inspelningar som ljudkuliss. Dräkter och attribut från tiden. Överbibliotekarie Lars Burman invigningstalar.

Kl. 12.30, Lövstabruk

 

Marknad

Årets upplaga av Knivsta marknad äger rum på lördag. På programmet bland annat Valloxen runt, ett motionslopp för alla i naturskön miljö, med klasser från stavgång till knatterace. Fullt med aktiviteter under hela dagen.

Kl. 10–16, Knivsta

 

Söndag 17/5

Konsert

Organist Mikael Rutersten framför musik av norska kompositörer som E Grieg och E Hovland, men även C Franch och J.S.Bach på den stora Allen-orgeln i Skoklosters kyrka.

Kl. 18, Skokloster

Måndag 18/5

Ersmäss

Folkmusikträff i Tegelsmora på Eriksdagen med start vid hembygdsgården, där det serveras fika. Allspel vid Eric Sahlströms minnesstaty och folkmusikkonsert i Tegelsmora kyrka med elever från institutet och kyrkokören.

Kl. 19, Tegelsmora

 

Torsdag 21/5

Fira Pippi

Pippi Långstrump fyller 70 år i år och det uppmärksammas bland annat på biblioteket i Enköping. Klä ut dig, gå tipspromenad, rita och sjung Pippi-sånger. De spunkar hela veckan! En kväll kommer Heidi Anderson, 11-faldig världsmästarinna och armbryterska från Ensamheten, och firar. Hon berättar om vikten att göra val och följa sitt hjärta. Lär dig grunderna i armbrytning.

Kl. 18, Enköping