2015-05-08

Kultursvepet

Textstorlek:

Lördag 9/4

Vernissage

Skärvor. Annica Danielsson Almén visar glas, betong och keramik i Kaleidos galleri. I flera av utställningens verk har hon använt sig av trasigt porslin, både fabrikstillverkat och eget handgjort, som hon har satt ihop till mosaiker. Här visas även en serie genombrutna och fragmentariska skålar.

Kl. 10-16, Uppsala

 

Loppis

Drive-in-loppis på Zetterbergs parkering i Östervåla. Sälj eller köp allt mellan himmel och jord. Östervåla HantverksCentrum arrangerar.

Kl. 10-13, Östervåla

 

Löpning

Den speciella småstadskaraktären och den gemytliga stämningen har blivit kännetecknet för stadsloppet i Östhammar, en tävling som bjuder på mycket även utöver själva tävlingsmomentet. Olika sträckor och åldersgrupper. Start och mål vid Frösåkersvallen.

Kl. 12.50, Östhammar

 

Söndag 10/5

Familjedag

Ponnyridning, häst och vagn, tipspromenad, akvarellutställning, försäljning av hantverk, visning av veteranmopeder, Sycklinge trädgård och loppis är några av aktiviteterna som bjuds när Mälbygården bjuder in till familjedag. Underhållning av musikgruppen Kort Varsel. Servering.

Kl. 10-16, Tillinge, Enköping

 

Snickarverkstad

Genuina Gottfrid Skytts snickarverkstad i Lövstabruk visas för allmänheten. Maskiner, verktyg och arbetarnas snickarbänkar står lämnade som när verkstaden stängdes på 1970-talet.

Kl. 12-14, Lövstabruk

 

Konsert

Ett möte i gränslandet mellan jazz och folkmusik. Filip Jers Quartet vann pris som Europas bästa jazzgrupp förra året. På söndag spelar Filip Jers, munspel, Henrik Hallberg, gitarr, Johan Lindbom, kontrabas, och Wille Alin, trummor, i Österundagården.

Kl. 15, Österunda, Enköping

 

Torsdag 14/5

Vandring

Följ med på en vandring till Vibo-Stinas avrättningsplats, Galgbacken, på sockengränsen till Dannemora/Film. Hon avrättades här den 19 juli 1845. Medtag matsäck. Samling vid Labbo, Örbyhus.

Kl 10, Örbyhus