2015-06-05

Kultursvepet vecka 23

Textstorlek:

Lördag 6/6

Marknad

Medeltida Husabymarken i Husby-Långhundra. Dagen inleds med att Sveriges radio är på plats och direktänder Ring så spelar vi med Lisa Syrén och Özz Nüjen som sidekick. Programmet innehåller i övrigt allt från gudsjänst, tornerspel och gycklare till drängabad, tvekamp i rustning och telningarnas verkstad. Marknad längs bygatan under hela dagen.

Kl. 7-16.30, Husby-Långhundra, Knivsta

 

Vendeldagen

Öppet hus i Vendeldagen, bland annat med kobingo i Åhl, ponnyridning på Vendel ryttargård, ringmärkning av fåglar vid slottet. Nationaldagsfirande och marknadstorg vid Ottarsborg. Ängslyckans kafé serverar fika. På Riddarsalen i Örbyhus Slott framförs en musikföreställning varvat med berättelser om Kung Erik XIV av lutenisten Pierre Nordahl. Elsie Johansson och Birgit Arrhenius berättar i kyrkan. Körkonsert i kyrkan på kvällen.

Kl. 10-16, Vendel

 

Kulturdag

Östervåla bjuder in till kulturdag på Mårtsbogården. På stora scenen underhåller Malin Josefsson Band, Musikskolan, Erik Paulsson och Cabinets. På Tunet spelar Per Enflo, Rick Taub, Öman och Wallin. Brödbak i Bagarstugan, smalfilmsvisning i Svarta paviljongen samt sagostunder och husförhör i Offerbostugan. Monica Ahlberg ställer ut fotografier i Möbelmuseet. Lotterier, servering och trädgårdsmarknad. Street Car Club visar fina bilar.

Kl. 13, Östervåla

 

Nationaldagsfest

I Öregrund firas nationaldagen på traditionellt vis. Efter samling vid Fyrskeppet är det avmarsch mot hembygdsgården med blåsorkestern Al Fine och fanborg. Väl framme står flaggutdelning, högtidstal, nationalsången och musik på programmet. Kaffe och lotterier.

Kl. 11.45, Öregrund

 

Triathlon

Anmäl dig till Läderloppet i Tärnsjö – ett tvåmanna triathlon där du tillsammans med en kompis tävlar mot mer än hundra andra par. Läderloppet består av 13 km cykling, 2 km kanot och avslutas med 12 km löpning. Parkering och målgång vid idrottsplatsen, Furuvallen.

Kl. 11.15, Tärnsjö

 

Söndag 7/6

Vernissage

Vernissage av årets temautställning ”Nils Holgersson i Tobo” på Tobo bruksmuseum. Museet visar delar av Tobos rika industrihistoria från 1600-talet fram till sent 1900-tal i Gamla Folkets hus.

Kl. 13, Tobo