Kultursvepet vecka 30

Gräsö kyrka är öppet för besök i sommar. Foto: Malena Olsson
Textstorlek:

Lördag 25/7

Tornerspel

Traditionella tornerspelsdagar i Skokloster den 24-26 juli. Ett nytt inslag är Den lilla riddaren, en vägledning i ridderlig verksamhet kombineras med en vandring i slottet för barn mellan 8 och 12 år. Tornerspel med gyckel, musik och medeltida marknad i äppellunden. Prova att kasta kniv eller svartkrutsskytte. Rustningsprovning och dubbning i Livrustkammarens riddarklubb.

Kl. 11-17, Skokloster

Utställning

Art quilt/Konst av tyg. Svenska Quiltakademin, Katriina Flensburgs elever, visar ett urval av sina arbeten från flerterminskursen Nyskapande verkstad på Alsta trädgårdar i Örsundsbro. Utställningen pågår fram till den 9 augusti.

Kl. 11-16, Örsundsbro

Söndag 26/7

Jubileum

Frösåkers hembygdsförening firar 90-årsjubileum med hemvändardag och festligheter vid hembygdsgården. Jubileumstal, musikresa från 1920 till 1990 och föredrag av Göran von Rosen om Fanny Låstbom, konstnär från Östhammar som var verksam i Paris på 1890-talet. Frimärksutställning, släktforskning, hästskjuts runt Östhammar, visning av hembygdsföreningens hus, jordbruksprodukter till försäljning och kaffeservering.

Kl. 12-16, Östhammar

Temadag

Temadag om fiske på Gammelgården i Älvkarleby. Om fiske i allmänhet och lagning av nät. Här visas även foton från Gamla Skutskär. Conny Blomberg, ägare av över 2 000 gamla vykort och foton, ställer ut ett 90-tal foton. Byggnaderna är öppna. Medtag kaffekorg.

Kl. 14-16.30, Älvkarleby

Måndag 27/7

Öppen kyrka

Gräsö kyrka och Öregrunds kyrka är öppna med kyrkoguide varje vardag fram till den 7 augusti. Passa även på att besöka de båda kyrkorna under kyrkokonstens dag den 26 juli, då det även firas gudstjänst i Gräsö kyrka.

Kl. 11-16, Gräsö och Öregrund

Onsdag 29/7

Musik

Sommarsverige. Varma sommarkvällar och oförglömliga hits med tre av våra mest folkkära artister. Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Sveningsson ger sig för första gången ut på vägarna tillsammans och stannar bland annat till på Parksnäckan i Uppsala. Räkna med klassiker som Öppna din dörr, Hos dig är jag underbar, Under ytan och Kom Amelia.

Kl. 19.30, Uppsala