Östhammars kommun och Telia samarbetar om fiberutbyggnad

Textstorlek:

Östhammars kommun och Telia har tecknat ett samverkansavtal kring utbyggnad av fiber till hushåll och företag i kommunen.

Fibernätet som ska byggas är ett öppet nät där kunderna kan välja mellan flera olika leverantörers erbjudanden för bredbandstelefoni, digital-tv och bredband. Hastigheter på upp till 1000 mbit/s erbjuds.
– Vi kommer i samarbete med Telia att ta fram en plan för att så många företag och hushåll som möjligt ska kunna utnyttja de möjligheter som en snabb och stabil fiberuppkoppling ger. Samarbetet är långsiktigt och gäller såväl tätort som landsbygd, säger Peter Nyberg, kommunchef i Östhammars kommun.
– Östhammar har en offensiv inställning till de möjligheter digitaliseringen ger. Det är en stor anledning till att vi väljer att satsa i kommunen och vi ser fram emot samarbetet, säger Lars Sandqvist, kommun- och stadsnätsansvarig på Telia.