Kultursvepet

Heavy Tigers ger sig ut på länsturné.​
Textstorlek:

Fredag 9/10

Julmarknad

Det är dags för säsongens första julmarknad. Svenska slottsmässor kommer till Österbybruk för 22:a året och bjuder på massor av julinspiration. Cirka 90 av Sveriges bästa hantverkare är på plats, bland andra smeder, ljusstöpare, textilare, halmslöjdare, mattillverkare, smycketillverkare. Allt dukas upp i och utanför Herrgården och Ånghammaren. Servering. Även lördag och söndag.

Kl. 11-18, Österbybruk

Vernissage

Den stora jeansfesten. Elever från S:t Iliansskolan, profil design, ställer ut på Enköpings museum. Klassen har skapat häftiga jeanskonstverk i broderat, målat, pärlat och klippt. Utställningen pågår fram till den 19 november.

Kl. 13, Enköping

Lördag 10/10

Utställning

Lions club Knivsta arrangerar konstutställning i Tilassalen och entréplanet i kommunhuset. Cirka 40 inbjudna konstnärer medverkar med sammanlagt 300 verk. Utställningen äger rum för 46:e året i följd och är öppen för besökare även på söndag.

Kl. 11-16, Knivsta

Torsdag 15/10

Föreläsning

Ett skrynkligt ess i rockärmen. Att cp-skadade Håkan Svensson, Tierp, ville bli sjukgymnast ansågs orealistiskt. Hur skulle han klara de finmotoriska momenten, han som inte ens kunde bjuda på ett glas vatten efter en avslutad behandling? Rektorn för sjukgymnastutbildningen ville inte skriva in honom som elev. Arbetsförmedlingen ifrågasatte hans val att starta eget. I dag är han en av världens få sjukgymnaster med cp-skada. Hör honom berätta om sina erfarenheter på biblioteket i Tierp.

Kl. 18, Tierp

Rock’n’roll

Tjejgruppen Heavy Tiger spelar 70-tals doftande rock med attityd och har turnerat i både Europa, Japan och Vietnam. Nu kommer de till Uppsala län och ger konsert i bland annat Folkets hus i Tärnsjö. På scenen ser vi Maja Linn, gitarr och sång, Sara Frendin, bas och kör, och Astrid Carsbring, trummor och kör. Heavy Tigers spelar även i Österbybruk, Knivsta, Enköping, Bålsta och Järlåsa på sin länsturné.

Kl. 19, Tärnsjö, Heby