Höga ambitioner för ung vd

Sedan årsskiftet är Österbysonen Joel Stark ny vd för sportanläggningen i Gimo, som sköter driften av bland annat konstgräsplanen, vandrar­hemmet, idrottsgården och Ladan. Foto: Malena Olsson
Textstorlek:

GIMO Vid årsskiftet fick Gimo sportanläggningar AB en ny vd. Det är entreprenören och fotbollsliraren Joel Stark, 21 år, som har tagit över driften med målet att utveckla företaget.

Han är fotbollskillen från Österby, som fostrades i Films SK, tillbringade ungdomsåren i Sirius och sedan sökte sig till Gimo IF FK, där han sedan några år har en stabil plats i målet.

När Joel Stark gick handelsprogrammet på Bruksgymnasiet i Gimo fick han sommarjobb i föreningen. Dagen efter studenten anställdes han som säljare och marknadsförare av ordförande Ulf Waltersson.

Hans arbete har bland annat inneburit att sälja träningsläger till anläggningen vid Idrottsgården, som breder ut sig på 33 000 kvadratmeter gräsyta. Här finns tillgång till vandrarhem, konstgräsplan, ishall, elljusspår och framöver även en simhall. Gimo IF har drivit verksamheten genom aktiebolaget Gimo sportanläggningar AB.

Den 1 januari 2016 intog Joel Stark en ny roll, med större befogenheter och ansvar. Sedan en vecka är han vd och företagsägare.

– Jag har köpt bolaget och hyr nu anläggningen av Gimo IF, säger 21-åringen, som ser affären som en jätteutmaning.

– Jag gör det här för att jag brinner för entreprenörskap och gillar att driva saker. Och eftersom jag även brinner för idrott så kändes det här rätt. Min vision är att kunna ge tillbaka till föreningen som har gett mig så mycket.

Nu är hans målsättning att utveckla anläggningen och idrotten på sikt. Det ska bli mer attraktivt att komma hit på läger.

– Lagen ska känna att det är en bra träningsmiljö, snyggt och fräscht. Nu gäller det bara att visa att vi finns, säger Joel Stark och berättar att de förra året ordnade 25 träningsläger och hoppas på fler i år.

Den nya vd:n ser med tillförsikt på framtiden.

– Jag har satsat allt i det här, ur egen ficka. Men jag är inte nervös, jag känner mig trygg i vad jag har och klarar av. Det kommer att gå jättebra!