Felicia flitigt nominerad

Florist finalist. Felicia Andersson, som har blomsterbutiken i Gimo, är nominerad i två kategorier; Årets service och Årets nykomling. Foto: Malena Olsson
Textstorlek:

Östhammars kommun Om ett par veckor är det dags för Tillväxtgalan, en arena där Östhammars kommuns företag och föreningar får stå i centrum för en kväll. Årets event blir större och glammigare än någonsin samtidigt som fler priskategorier har inrättats. Felicia Andersson, som driver blomsterbutiken i Gimo, är tvåfaldigt nominerad.

– Det är viktigt att hylla våra framgångsrika företag och föreningar, framhåller Sarah Svensson på Tillväxtkontoret i Östhammars kommun.

Hon är projektledare för Tillväxtgalan, som kan liknas vid en personalfest för kommunens alla företagare och föreningsmänniskor. I år satsar man storslaget.

– Det är första gången vi ordnar en gala i den här skalan. Förra året var det bara en ligth version, förklarar Sarah Svensson, som höll i trådarna även då.

Tillsammans med representanter från kommunen och Företag i samverkan bildar hon en arbetsgrupp, som drog igång planeringen i oktober och har legat i sedan dess.

– Det ligger mycket jobb bakom, intygar Sarah Svensson.

Partnerskap för ett bättre företagsklimat arrangerar eventet som äger rum i Östhammar den 20 maj. Till skillnad mot förra året bjuds gästerna nu på middag med underhållning och dans. Antalet priser har också utökats.

Vinnare kommer att utses i kategorierna; Årets service, Årets förening, Årets turistapplåd, Årets nykomling och Årets företagare.

Bland de flitigast nominerade hittar vi Felicia Andersson, ägare av blomsteraffären i Gimo galleria. Hon är finalist i såväl Årets nykomling som Årets service.

– Det är en hög vinst bara att bli nominerad, säger 21-åriga Felicia, som förverkligade en barndomsdröm när hon öppnade sin butik för två år sedan.

Och hon tycker att det är extra kul med tanke på att det är allmänheten som har lämnat in förslag på nomineringar.

– Det betyder jättemycket! Det är ett kvitto på att folk ser en för allt jobb man lägger ner, säger Felicia, som ser fram emot att mingla runt på Tillväxtgalan om ett par veckor.

Här får hon sällskap av cirka 200 andra gäster, om lokalen fylls. I början av veckan var 170 av biljetterna bokade.

I dagsläget finns omkring 2 000 registrerade företag, som är mer eller mindre aktiva, i Östhammars kommun. Och förutstättningarna för dem är goda, fastslår Sarah Svensson.

– Företagsklimatet är i dag bättre än vad det har varit på tio år. Vi har även ett starkt och bra föreningsliv med cirka 150-200 föreningar.

Idén om att satsa på en större gala väcktes inför förra årets tillställning.

– Det var en företagare som undrade om vi inte skulle utöka och göra det lite festligare. Vi insåg att det var viktigt att lyfta fram våra företag och föreningar. Det är också värdefullt för dem, både att vinna och att bli nominerade.

Årets företag tilldelas 25 000 kronor medan Årets förening får 10 000 kronor. Övriga pristagare vinner äran, blommor och diplom.

Och de nominerade är…

Årets service:

Felicia Andersson, Felicias Blommor, Gimo

Malin Roos, Roos Redovisning och Konsultation AB, Gimo

Mia Mattsson, Alunda Järngjuteri AB, Alunda

Jonas Gröndahl, ICA Sjöboden, Gräsö

Årets förening:

Almo BK gymnastik

Gimo Hockey

Östhammars Jaktskytteklubb

Harg/Östhammar FF

Årets nykomling:

Felicias Blommor

Upplands Vedproduktion

Kafé Wilma

Årets företagare:

Visit Roslagen AB

Skadeservice AB

Öregrunds Vårdcentral

Turistapplåden:

Alunda järngjuteri

Modelljärnvägenshus Alunda

Gimo Herrgård

Strandnära, Öregrund

Malena Olsson