Evenemang 22-28 juli

Textstorlek:

Fredag 22/7

Utställning

Pia Hållqvist Bergvall är född och uppvuxen i Skutskär men bor numer i Gävle. Hon har gått i skola hos Gävlekonstnären Örjan Sandenor samt Gävle konstskola. Nu visas hennes målningar i olja och akryl i Galleri Luckan i hantverkshuset på Laxön. Öppet alla dagar och utställningen pågår till och med 3 augusti.

Laxön kl. 11–17

Lördag 23/7

Firande

Husbyborgdagen med öppet hus på Tierps sockens hembygdsgård i Gryttjom, Tierp. Utställare och olika aktiviteter, bland annat visas veterantraktorer från trakten. Lär mer om biodling, visningar, föredrag och servering.

Tierp kl. 13–16

Söndag 24/7

Folkfest

Stavby traktorrace bjuder på folkfest när Upplands snabbaste traktorförare ska koras. Utställare, barntraktorrace, mekanisk tjur, helikopteruppstigning, servering med mera. Arrangör Tuna-Stavby LRF och Stavby bygdegårdsförening.

Stavby kl. 17–21

Tisdag 26/7

Industriminnen

Upplev industristaden Uppsala. Utställningar med foton, texter och föremål samt träskulpturer av Hans Lustig. En epok då Uppsala växte till en stor industristad. Öppet hus även torsdag.

Uppsala, kl. 11–16

Onsdag 27/7

Visning

Östervåla Möbelmuseum och Mårtsbogården. Möbelmuseet visar en snickarverkstad med komplett maskinutrustning från början av 1900-talet. I möbelmuseet visas utställningen Lundqvists skoaffär 1912–1915. Öppet tisd.–sönd.

Östervåla kl. 13–16