Mia Birkehorn är årets eldsjäl i Tierp

Mia Birkehorn, Årets Eldsjäl i Tierp 2016.
Textstorlek:

Tierp För sina insatser i klubben och för damfotbollen har Mia Birkehorn, Ullfors IKs ordförande, tilldelats utmärkelsen Årets Eldsjäl. Förutom äran får hon 15 000 kronor som bland annat ska gå till material som klubben behöver.

Sedan 2008 har Tierps kommun delat ut utmärkelsen Årets Eldsjäl. I år tilldelas priset Ullfors IKs ordförande Mia Birkehorn.

I motiveringen kan man bland annat läsa att Mia Birkehorn gjort betydande insatser för klubbens olika verksamheter och genom att starta damträning under 2014 såg Mia till att klubben numera har ett aktivt damlag. Hon har genom sina insatser lyckats fånga in gruppen tjejer i åldern 15 till 20 år som annars ofta slutar idrotta.

– Det här känns jätteroligt. Vi har inte haft något dam- eller äldre tjejlag på ett tag och det är jättekul att det blir uppmärksammat, säger pristagaren.

Årets Eldsjäl tilldelas, förutom äran, ett diplom och 15 000 kronor. Pengarna tänker Mia Birkehorn bland annat använda till att köpa material som klubben behöver och överraska övriga ledare och verksamma.

Med utmärkelsen vill Tierps kommun uppmärksamma ideella ledare som gjort insatser för barn, ungdomar eller föreningar och som fungerar som goda förebilder.

– Jag känner mig verkligen uppskattad och är jättestolt. Precis som alla som är ideellt verksamma i olika föreningar förväntar man sig inte att det man gör ska få någon uppmärksamhet så det här kom som en verklig överraskning.

Peter Ahlgren