Dukat för nytt koncept

Textstorlek:

I morgon, lördag, dukas det upp till fest hos familjen Johansson på Skattmansö gård som är plats för ett helt nytt koncept i Sverige. Gårdsmiddag lanseras av Scan och Stockholmsrestaurangen AG och erbjuder gästerna en ny upplevelse.

Konceptet med gårdsmiddag innebär att man flyttar ut restaurangen till en gård och kombinerar god mat med lantliga vyer.

Man vill också låta fler ta del av köttets ursprung och bjuda in människor som vanligtvis inte besöker en gård.

– Det är väldigt spännande och ett lockande koncept. Vi har fått in många anmälningar, främst från Stockholm men även runt Uppsala, säger Emma Ahnström, Brand & Concept Manager på Scan.

Hon berättar att tanken är att göra fler nedslag på gårdar runt om i Sverige, och Skattmansö är alltså först ut.

– Nu kör vi grillmiddag och det är plats för 100 personer. Förutom mat- och naturupplevelse blir det spännande möten med folk du inte känner, säger Emma Ahnström.

Middagen serveras vid ett gemensamt långbord ute i det gröna med utsikt över gårdens betesmarker där djuren strövar. Gårdsägarna kommer också att delta om de hinner.

– Det beror på arbetet med skörden, men vi planerar att delta. Det känns som en annorlunda och rolig upplevelse, säger Kristina Johansson som bor på gården med man och barn.

I händelse av regn har ett magasin fejats av, men förhoppningen är förstås att middagen kan avnjutas ute i det fria.

Albert Kubaka, köttmästare på restaurang AG berättar att köttet hängmöras inför middagen och grillas på plats över öppen eld.

– Samtidigt som intresset för mat och svenskt kött växer i Sverige blir vi extra måna om ursprunget. Med Gårdsmiddag vill vi bjuda in gäster till vår värld, denna gång på Skattmansö, säger Emma Ahnström.