Evenemang 30/9–6/10

Textstorlek:

Uppsala

Bondens egen marknad i dag fredag kl. 14-18. Försäljning av närproducerade varor framför Resecentrum. Handla mejeriprodukter, kött, fisk, grönsaker, bakverk och fika.

Botanisera bland lokalproducerade varor på Fyris torg, med start i arla morgonstund i morgon lördag. Säsongen till ära har torghandlarna dukat upp med nyskördad frukt och grönsaker, blomster, potatis, syltat och saftat, kransar och hembakat till försäljningen.

Natten är dagens mor i regi av Hugo Hansén. Noréns drama om en familj i sönderfal visas på Uppsala stadsteater. Med bland andra Lolo Elwin och Gustav Levin i rollerna. Doktor Glas, klassikerromanen av Hjalmar Söderberg, med Aksel Morisse i titelrollen spelas på lilla scenen. Se även Egenmäktigt förfarande, en dramatisering av Lena Anderssons bok med smak namn.

Stavby bio visar Jag älskar dig: En skilsmässokomedi på söndag kl. 19.

Stor barnloppis i församlingsgården i Storvreta på lördag kl. 10-13.30. Barnkläder stl. 50-170, leksaker med mera till försäljning.

Jazzkafé på Knutbygården i morgon lördag kl. 15-17. På scenen den norsk-svenska jazzgruppen

In to the wild som framför egna låtar med influenser från folkmusik, klassiskt och poppigt sound.

Expressions by lake Ekoln. Konstutställning och konsert i den sjönära trädgården vid Ekoln, strax innan KFUM Alnäs idrottsplanen, lördag och söndag kl. 12-17.

På Vikingaskolan på Gamla Uppsala museum får du lära dig en ny färdighet som var användbar på vikingatiden. Nya ämnen varje vecka. Lördag och söndag med start kl. 14.

Staffan Hellstrand spelar på Kulturoasen i Hågaby på söndag kl. 14.

Extremisten – ett barn av sin tid. Möt Gellert Tamas och Mattias Gardell i ett samtal med journalisten Anna Lindman på Stadsbiblioteket tisdag kl. 18.

Upplandsmuseet visar utställningen Tuskaft – den enkla väven fram till den 23 oktober. Ett åttiotal vävare visar variationer på vad som händer när trådarna går en över, en under.

Fotografen Björn Söderströms visar fantasieggande bilder från Florarnas naturreservat på Biotopi fram till den 23 oktober.

Knivsta

I kväll fredag är det som vanligt bingo i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar Livet efter dig på söndag kl. 14 och 19. Florence Foster Jenkin med Meryl Streep och Hugh Grant i huvudrollerna ges på tisdag kl. 19.

Knivstaminnen på Lyckträffen i dag fredag kl. 14. Dagens ämne är Husby Lång-Hundra, som familjen Eskhult kommer och berättar mer om.

Möt människor som lever det de lär under Birgittaveckan som pågår den 6-9 oktober i S:ta Birgittakyrkan. Efter mässan på torsdag kl. 19 gästas arrangemanget av krönikören, författaren och pastorn Tomas Sjödin.

Heby

Focus bio i Östervåla visar Hitta Doris (sv.tal) på söndag kl. 14 och Livet efter dig kl. 18.

Heby Folkets hus visar The magnificens seven med Denzel Washington och Ethan Hawke i två av huvudrollerna på söndag kl. 19.

Änglar – finns dom. Gudstjänst med nattvard för små och stora på söndag kl. 11 i Västerlövsta kyrka med dop och Sångfåglarna, i Enåkers kyrka kl. 16 där kyrkans unga medverkar och bjuder på kyrkkaffe samt kl. 16 i Huddunge kyrka med Sångfåglarna. Ta med en ängel till kyrkan om du har någon.

Enköping/Håbo

Pubkväll med musikunderhållning av Trio Bendz på Husby-Sjutolftsgården i kväll fredag kl. 19. Musikquiz med vinster.

Skaparverkstad på Håbo bibliotek i morgon kl. 12 tillsammans med Skoklosters slott. Barn från 6 år kan komma och skapa en praktfull brosch. Smycka och experimentera med olika sorters material.

Jazzkafé med Spicy advice ragtime band i Västerledskyrkans kafé på söndag kl. 15-17. Tradjazz, New Orleansjazz, ragtime och swing på repertoaren.

Vilse på nätet. Kom igång att låna e-böcker, hitta på bibliotekets webbplats, skaffa e-post eller surfa på internet. Enköpings bibliotek på måndag kl. 13-14.

Lär dig vals, schottis, hambo, polka, med flera danser när Bålsta folkdansgille startar gammeldanskurs för nybörjare i Dansbackens hus, Bålsta, på måndag kl. 19.

Stipendiekonsert. Se och hör Kulturskolans stipendiater i musik, dans och drama i Tingshuset på torsdag kl. 19.

Natten och Gryningen. Konstnär Anna Ekholm, som arbetar med motiv från urbana miljöer och naturmiljöer samt figuration och abstraktion, ställer ut på Konsthallen. Utställningen pågår fram till 16 oktober. Möte med konstnären, hör hennes berätta om sin konst på torsdag kl. 19.

Tierp/Älvkarleby

Rio Bio i Skutskärs Folkets hus visar Jag älskar dig: En skilsmässokomedi med Christine Meltzer och Björn Kjellman i kväll fredag, söndag och onsdag kl. 19.

Öppet hus på Nathanaelgården i dag fredag kl. 10-12. Träffa nya och gamla vänner runt fikabordet. Program med Daniel Watkins som framför älskade psalmer.

Kom till Skutskärs bibliotek och lös melodikrysset tillsammans med andra på lördag kl. 10. Fika kan inhandlas.

Vandring på Upplandsleden i morgon lördag. Turen går längs Dalälven, mellan Marma och Älvkarleby. Sträckan är cirka 14 km. Samling vid kiosken i Marma kl. 11.10. Medtag fika.

Andalusisk natur och finska björnar. Fotografen Lotta Lund, Strömsbergs bruk, visar naturbilder på Johan Thunbergs ateljé, Laxön. Utställningen pågår till 30 oktober. Vernissage på söndag kl. 12-15.

Leufsta bruksarkiv i Förvaltarbostaden, Lövstabruk, håller öppet för besök och forskning onsdagar kl. 10-15.

Besök Klaverens hus i Lövstabruk och se deras utställning av klaverinstrument och industriminnen. Arkiv och bibliotek. Öppet dagligen kl. 11-16 samt tisdag och torsdag även kl. 18-20.

Östhammar

Furustugans klädbytardag i morgon lördag kl. 9-12 i Olandsskolans matsal. Inlämning i dag fredag kl. 15-18. Endast kontant betalning.

Mot cancer. ÖSS arrangerar välgörenhetsrace för racerbåtar på Östhammarsfjärden i morgon lördag med start kl. 10. Publikplatser på kajen vid Sjötorget.

Alltid första lördagen i oktober. Lions välkomnar till traditionell höstmarknad i Öregrund på lörda. Många tillresande och lokala knallar på plats. Gudstjänst för alla åldrar i Östhammars kyrka på söndag kl. 11.

Gudstjänst med stora och små i Öregrunds kyrka på söndag kl. 11. Därefter korv och saft/kaffe i Kyrkans hus.

Sopplunch i Östhammars församlingsgård onsdagar kl. 11-13. Soppa, bröd och kaffe på menyn.

Guidade visningar av Ramhälls gruvor efter överenskommelse fram till 31 oktober.