Idrottsklubb firar med prova på-dag

”Här finns verkligen något för alla”, säger Marie Berggren vice ordförande i Öregrunds Idrottsklubb. Foto: Maria Loboda
Textstorlek:

Öregrunds Idrottsklubb fyller 80 år och det firar man i morgon, lördag 17 september, genom att låta den som vill prova på de sporter som ingår i verksamheten.

Från klockan 11 kommer det finnas möjlighet att träffa aktiva ifrån ÖIK, prata och kanske testa aikido, badminton, barngymnastik, bordtennis eller innebandy i sporthallen vid Öregrunds skola.

– Vi hoppas också att så många som möjligt vill vara med och springa det terränglopp som skidsektionen ordnar, säger Marie Berggren som är ÖIKs vice ordförande.

– Det blir blött, lerigt och garanterat jättekul, ler hon. Starten går klockan 11 och ingen föranmälan krävs men ombyte och plats i magen för födelsedagstårta rekommenderas.

Marie Berggren har varit med i ÖIK:s styrelse i tre år. Som mamma till två skidåkande flickor smittades hon av den glädje och entusiasm som präglar hela verksamheten.

För Marie har engagemanget inneburit att hon utmanat och överraskat sig själv och sin kapacitet.

– Det är tack vare den fantastiska stämningen i klubben som jag vågade åka Tjejvasan tidigare i år, berättar hon.

Den övergripande målsättningen med lördagens firande är förhoppningen om att fler människor ska upptäcka hur roligt man har tillsammans i ÖIK.

– Vi önskar att ännu fler ska vilja engagera sig. Här finns verkligen något för alla, säger Marie Berggren entusiastiskt.

Att klubbens verksamhet vänder sig till alla blir tydligt när man besöker måndagsträningen för barn och ungdom i bordtennis.

Ledaren Jan-Erik Eriksson finns på plats för att stötta och peppa de tolv glada juniorerna som kommit till Sven Perssonhallen denna kväll. Själv tränar Jan-Erik Eriksson tillsammans med de vuxna medlemmarna senare under kvällen.

– Jag vet inga exakta åldrar men själv är jag 58 år och just nu är det barn mellan sju och 14 år som är här och tränar, säger Jan-Erik samtidigt som han plockar upp en boll som kommer studsande över golvet.

Träningsvanan i hallen varierar. Någon är här för första gången och någon annan har spelat i flera år. Att alla tycker att det är roligt råder det ingen tvekan om.

Maria Loboda