Premiär för ny vårdtidning

Textstorlek:

För första gången delas tidningen 1177 Vårdguiden ut till alla hushåll i Uppsala län. Avsändare är Landstinget i Uppsala län.

– Vi vill ge länets invånare bättre information om vård och hälsa, vad man själv kan göra för att må bättre, hur man hittar rätt i vården och vilka rättigheter man har, säger Martina Melander, kommunikationschef vid landstinget, i ett pressmeddelande.

Under hösten kommer två nummer att ges ut, varav det första i slutet av den här veckan, med prostata som huvudtema. Tidningen innehåller också bland annat tips om hur man skyddar sig mot höstens virusinfektioner, en artikel om tango som terapi och en titt på Akademiska sjukhusets nya helikopterplatta. Under 2017 kommer fyra nummer att ges ut.

Enligt Martina Melander blir tidningen ett komplent till webbplatsen 1177.se och hoppas att fler upptäcker 1177 Vårdguiden. Det är också viktigt att nå ut till de grupper som inte använder internet i någon större utsträckning.

Tidningen 1177 Vårdguiden har en upplaga på 175 000 exemplar. Den räknas som samhällsinformation, och delas ut även till hushåll som tackat nej till reklam. Landstinget har tidigare gett ut en telefonkatalog med telefonnummer till vården. På prov slutar landstinget nu att ge ut den.