Miranda redo för kladdkakerace

Textstorlek:

Miranda Westerlind från Uppsala är en av sex finalister som tävlar i årets upplaga av Kladdkakeracet. 
– Jag är jättenervös, men hoppas på vinst, säger den bakglada 13-åringen.

Miranda Westerlinds recept valdes ut av 150 inskickade bidrag. Hennes lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt föll tydligen juryn i smaken.

– Jag använde grundreceptet men experimenterade lite och tillsatte mina favoritsmaker, berättar Miranda, som har älskat att baka så länge hon kan minnas.

Mest blir det fikabröd och tårtor och allra helst biskvier, som hon både tycker är kul att baka och goda att äta. Hennes andra stora hobby är fotboll.

Miranda går i fotbollsklass på Gottsundaskolan och tränar dagligen.

Hon låter ändå övertygad när frågan om yrkesval kommer på tal.

– Jag vill bli konditor, säger hon utan att tveka.

Finalen i Kladdkakeracet avgörs på Bak- och chokladfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö på lördag, den 8 oktober.

Här kommer Miranda och övriga fem finalister att baka sina bidrag live inför publik. Pirrigt tycker Miranda, som ändå känner sig säker på uppgiften.

– Jag är jättenervös, men tror att det går bra. Jag hoppas på vinst.

Hon kommer att få tufft motstånd av bland annat blåbärskladdkaka med vit choklad och kardemumma och kladdkaka med kaffe och chokladganache.

Vinnaren får tillbringa en dag på Magnus Johansson bageri och konditori i Stockholm samt en plats i juryn under nästa års tävling.

Kladdkakeracet arrangeras av Arla och vänder sig till barn och unga mellan 10 och 14 år. Syftet med tävlingen är att sprida bakglädje och uppmuntra till nya spännande kladdkakerecept.