Ny landshövding utsedd

Textstorlek:
Regeringen har i dag utsett Göran Enander till ny landshövding och chef för Länsstyrelsen i Uppsala län. Hans förordnande sträcker sig från den 1 november 2016 till den 31 december 2018.
Göran Enander är född 1955 och kommer närmast från posten som länsöverdirektör på Länsstyrelsen i Skåne. Enander har tidigare varit statssekreterare på Miljö- och energidepartementet och innan dess förvaltningschef på Vetenskapsrådet. Han har även varit generaldirektör för Skogsstyrelsen under perioden 2003–2008. Enander har också haft flera utredningsuppdrag.
– Göran Enander har en gedigen och bred kompetens och en bakgrund som passar för Länsstyrelsen. Vi ser fram emot att ta emot honom och introducera honom till vår verksamhet, säger Johan von Knorring, länsråd och vikarierande landshövding i Uppsala län.