Prisad för miljötjänst

Magdalena Forsberg överlämnar priset till en förvånad Kikki Fors. Moderator Helena Stålnert i bakgrunden. Foto: Hushållningssällskapet
Textstorlek:

– Jag är både glad och stolt och hade ingen aning om att jag skulle få pris, säger Kikki Fors som är verksam i Hushållningssällskapet och arbetar över sju län.

Hon fick ta emot utmärkelsen för att hon bidragit till att underlätta för lantbrukarna i regionen.

Detta genom olika rådgivningspaket, HIR Miljö, som hon lanserade under augusti–september förra året.

Priset fick hon ta emot ur Magdalena Forsbergs hand vid en nationell personalkonferens i Uppsala där över 500 medarbetare från hela landet deltog.

– Även medarbetare från Åland och Finland var på plats, och det var jätteroligt att träffa dem, säger Kikki Fors.

Hon påpekar att hon från dag ett har varit djupt imponerad av sina kollegors breda och djupa kunskaper – och att det var därför hon sökte sig till Hushållningssällskapet för drygt 18 år sedan.

– Det är en fantastisk organisation som gör så otroligt mycket, säger Kikki Fors.

Själv har hon bland annat jobbat med det nu prisade rådgivningspaket hon tagit fram till lantbrukare.

Det är dels ett baspaket som i första hand riktar sig till lantbruk med växtodling och djurproduktion och som varken är anmälnings- eller tillståndspliktigt.

Sen finns HIR Miljö plus som riktar sig till anmälnings- och tillståndspliktiga företag som ska utöva egenkontroll och där det krävs miljörapport.

– Det är främst stora anläggningar jag jobbat med och de använder Miljö plus.

HIR Miljö Bransch riktar sig till företag som behöver genomgång av speciella bransch- och kontraktskrav i IP Sigill. Motiveringen till priset lyder:

”Kikki lanserade 2015 HIR Miljö, ett HIR-paket där hon erbjuder lantbrukarna ett helhetsgrepp i form av stöd och hjälp med mindre roliga måsten och ger dem ett bollplank att vända sig till under hela året. Nu när hon går i pension och lämnar över till sin ersättare Hanna Bannbers, vill alla kunder fortsätta med HIR Miljö, och fler kommer det att bli!”

Kikki Fors är 63 år har inte nått pensionsåldern än, men ser fram mot ledighet tillsammans med maken som är pensionär.

– Det finns hästar och barnbarn att ägna sig åt, och sen är jag biodlare, säger Kikki Fors.