Evenemang 10-16 februari

Textstorlek:

Uppsala

Som i en dröm ges på Uppsala stadsteaters stora scen. Dans, dialog och dramatik möts i en ny föreställning av den hyllade koreografen och regissören Birgitta Egerbladh. Spelman på taket av musikalgurun och regissören Ronny Danielsson spelas också.

Stavby bio: Hundraåringen som smet från notan och försvann på söndag kl. 19.

Det nya tråkiga. Dilan Apak och Moa Lundqvist ger en föreläsningsshow om generationsforskning kring 90-talister på Reginatatern i kväll fredag kl. 19.

Lars Winnerbäck turnerar med en akustisk avskalad uppsättning. I kväll fredag gästar han Uppsala konsert och kongress kl. 19.30.

Dans på Fyris park i kväll fredag med start kl. 21. Jannez orkester spelar upp till dans.

Stationer på vägen. Anders Wejryd, jänrnvägsentusiast och ärkebiskop emeritus, kommer till Sävja kyrka och berättar i morgon lördag kl. 14. Fika.

Gudstjänst i Bladåkers kyrka på söndag kl. 11. Konservator Eva Järnerot berättar om renoveringen av Mariaskåpet. Kyrkkaffe.

Mattias & Stefan, Taborakören och Thomas Brandt, saxofon, framför ABBA:s bästa låtar i Missionskyrkan Tabor i Almunge på söndag kl. 14. Kaffeservering.

Musikkafé i Vaksalaskolans matsal på söndag kl. 15-17. Underhållning med allsång på tema Evert Taube. Uppdraget och Duo StenSkog; Camilla Sandenskog och Åke Stenholm, medverkar.

Det är bostadsbrist i fågelvärlden. Biotopias verkstad har laddat upp med byggsatser av några olika holkmodeller. Så kom och bygg en fågelholk till självkostnadspris på lördag eller söndag kl. 11-17.

Stickkafé i Knutbygården på onsdag kl. 18.30.

I projektet 100! har journalisten och fotografen Carl von Scheele porträtterat ett gäng 100-åringar. Nu visas bilderna på Upplandsmuseet. Utställningen pågår fram till den 23 april.

Jan Svenungsson är aktuell med utställningar på Uppsala konstmuseum och Bror Hjorths hus.

Knivsta

I kväll fredag är det som vanligt bingo i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar Jag, Daniel Blake i regi av Ken Loach på söndag och tisdag kl. 19.

Lions club Knivsta fyller 50 år och firar med födelsedagsföreläsningar i morgon lördag 13-16 i Tilassalen. Hör om olika projekt som föreningen stödjer. Kaffe och tårta.

Högmässa i Lagga kyrka på söndag 10. Kyrkokören medverkar.

Loppis på mötesplats Kupan, Röda Korset, lördagar kl. 11-15.

Babyträff. Vill du träffa andra föräldralediga och samtidigt lära dig mer om andra kulturer? Då kan Svenska med baby vara något för dig. Kom till Knivsta biblioteks aktivitetsrum för gemenskap, lek och fika tisdagar kl. 10.30-12.

Heby

Focus bio i Östervåla visar Bleed for this på söndag kl. 18. Jackie med Natalie Portman visas på onsdag kl. 18.

Heby Folkets hus visar Vaiana på söndag kl. 15 och Fifty shades darker kl. 19.

Försök inte lura mig. Kom till mötesplatsen i Östervåla (Gräsbovägen 4) på onsdag kl. 11 och gå information och tips från Brottsofferjouren i Sala-Heby.

Språkkafé i Västerlövsta församling torsdagar kl. 17-19. Drop in.

Ur en konstnärs gömmor. Monika Ahlezon visar grafik, akvarell, kalligrafi och bokbinderi på Östervåla bibliotek fram till den 16 feb.

Enköping/Håbo

Kärleksvisor i folkton. Elin Therese Birkelund, sång, och Albin Broberg, cittern, underhåller på fredagsträffen i Kyrkcentrum, Bålsta, på i dag 10 feb kl. 13.30.

Jazzkafé med Song of our life i Västerledskyrkans kafé på söndag kl. 15. Vivian Buczek och Peter Asplund med Claes Crona Trio på scenen.

Två systrar och en begravning. Panikteatern framför ett familjedrama om drömmar och förhoppningar i katastrofal kollision på Joar Blå nu på söndag kl. 18. En föreställning som rymmer komik, dramatik, och en rejäl dos musik.

Vilse på nätet. Kom igång att låna e-böcker, skaffa e-post eller surfa på internet. Vägledning på Enköpings bibliotek på måndag kl. 13-14 och torsdag kl. 18-19.

Kom och prova på att nålbinda, en teknik med anor från förhistorisk tid, på Enköpings museum på tisdag kl. 18.30. Inga förkunskaper behövs.

Enköpings Dragspelsklubb underhåller med sång och musik på Åsundagården på torsdag kl. 13.30.

Susann Sagström ställer ut foton på Fjärdhundra bibliotek 16 feb-16 mars.

På Åbergs museum i Bålsta kan man leka i Trazan-kojan, upptäcka Hemliga Arnes labb och kolla Trazanfilmer. Man kan även beskåda Lasse Åbergs samling av popkonst, serieoriginal och leksaker. Utställning med bildvävar och broderier av Inger Åberg, till april 2017. Servering.

Konstnär Gudrun Westerlund ställer ut sina målningar i Konsthallen, Enköping, fram till 26 feb.

Tierp/Älvkarleby

Rio bio i Skutskärs Folkets hus visar Fifty shades darker på lördag och onsdag kl. 19. Manchester by the sea visas på söndag kl. 19.

Lös Melodikrysset med andra på biblioteket i Skutskär lördagar kl. 9.45.

Loppis i Folkets hus i Skutskär på lördag kl. 10-14.

Pyssel för hela familjen inför Alla hjärtans dag på biblioteket i Tierp på lördag kl. 10.30. Kom och skapa girlanger, figurer eller kort. Fika med hjärtatema.

Allsångskväll i Söderfors församlingshem på tisdag kl. 19. Servering och lotteri.

Från frö till planta. En cirkel för alla, med sex tillfällen att fördjupa sig i frösådder av vilda pelargoner. Första träffen på tisdag kl. 18 på biblioteket i Skutskär.

Hans Caldaras kommer till biblioteket i Skutskär på tisdag kl. 18 och berättar, utifrån sin självbiografi ”I betraktarens ögon”. Med allvar, humor och glädje delar han med sig av egna erfarenheter av utanförskap.

Alla hjärtans musikkafé i sockenstugan vid Österlövsta kyrka, Försäter, på onsdag kl. 19-21. Kyrkomusiker Birgitta Olsson är värd för sitt sista musikkafé.

Östhammar

Högmässa i Alunda kyrka på söndag kl. 11. Läktarkören medverkar. Därefter servering i kyrkans kafédel.

Högmässa Hökhuvuds kyrka på söndag kl. 18.

Från rim och ramsor till prisat praktverk. 2014 års Ordpristagare, Rose-Marie Dietrichson, berättar om sitt författarskap i Equmeniakyrkan, Östhammar, på måndag kl. 18.30. Kaffeservering.

Sopplunch i församlingsgård i Östhammar onsdagar kl. 11-13.

Sopplunch i Klockargården, Alunda, onsdagar kl. 11.30-12.30.

Min Polarexpedition med isbrytaren Oden. Christina Fröjd, lärare på Bruksgymnasiet, visar bilder och berättar om sina erfarenheter att delta i ett internationellt klimatforskningsprojekt vid avlägsna Petermannglaciären på Grönland. Föredraget hålls i Cafeterian Bruksgymnasiet, Gimo, på torsdag kl. 19.30.

Erik Lundqvist, född och uppvuxen i Örbyhus, visar konst i Kyrkans hus i Öregrund fram i februari månad.

Besök Knutmassomuseet i Kvarnen, Gimo, med utställningar, hantverk och kafé.