Evenemang 24 februari–2 mars

Textstorlek:

Uppsala

Som i en dröm spelas på Uppsala stadsteaters stora scen. Dans, dialog och dramatik möts i en ny föreställning av den hyllade koreografen och regissören Birgitta Egerbladh. Spelman på taket av musikalgurun och regissören Ronny Danielsson spelas också. Verklighetens folk är en elak komedi av Mia Törnqvist som spelas på lilla scenen. I rollerna bland andra Emil Brulin, Anna Carlson och Annika Hallin.

Stavby bio visar Vaiana på söndag kl. 14 och The great wall med Matt Damon kl. 19.

Gudstjänst med stora och små i Funbo kyrka på söndag kl. 11. Funbo kyrkokör medverkar. Därefter kyrkfika.

Megaloppis på Fyris park söndag kl. 12-15.

Superligan innebandy. Sirius tar emot Falun i IFU Arena på söndag kl. 16.

Traditionell svensk folk möter modern pop när gruppen Rånda ger konsert på Kulturoasen i Hågaby på söndag kl. 14.

Sopplunch i Almunge församlingsgård torsdagar kl. 12.

Skulle du klara en istid? Istidspyssel och isiga fakta finns på Evolutionsmuseet Paleontologi. Öppet alla dagar utom måndag kl. 12-16.

I projektet 100! har journalisten och fotografen Carl von Scheele porträtterat ett gäng 100-åringar. Nu visas bilderna på Upplandsmuseet. Utställningen pågår fram till den 23 april.

Jan Svenungsson är aktuell med utställningar på Uppsala konstmuseum och Bror Hjorths hus.

Bårder. Kristine Thenman visar keramik på Kaleidos galleri fram till 5 mars.

Knivsta

I kväll fredag är det som vanligt bingo i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar Rum 213 på söndag kl. 19. Jackie med Natalie Portman visas på tisdag kl. 14 och 19.

Högmässa i Alsike kyrka på söndag kl. 10. Kyrkokören medverkar. Kaffe och semla i kyrkan efter mässan.

Knivsta bibliotek bjuder in till lyrikkvällar under våren och nästa tillfälle blir på måndag kl. 17.30. Temat är romantik, rymdepos och exilpoesi.

Babyträff. Vill du träffa andra föräldralediga och samtidigt lära dig mer om andra kulturer? Då kan Svenska med baby vara något för dig. Kom till Knivsta biblioteks aktivitetsrum för gemenskap, lek och fika tisdagar kl. 10.30-12.

Heby

Direktsänd opera. Heby Folkets hus Dvořáks sagoopera om den kärlekstörstande sjöjungfrun Rusalka på lördag kl. 19. På söndag visas The Lego Batman movie kl. 15 och fantasyfilmen The great wall kl. 19.

Temagudstjänst med nattvard i Västerlövsta kyrka på fastlagssöndagen kl. 11. Därefter serverar internationella gruppen kaffe och semlor till förmån för fasteinsamlingen.

Språkkafé i Västerlövsta församling torsdagar kl. 17-19. Drop in.

Is – Yttre rymden. Erik Gröndahl och Carina Karlsson har fotograferat en dag på isen i Östa, Dalälven. Deras fotoutställning visas på Östervåla bibliotek fram till den 16 mars.

Enköping/Håbo

Gospelmässa i Övergrans kyrka på söndag kl. 11. Gospelkören Heavenly Joy. Därefter kyrkkaffe med semla.

Organ jazz. Hammondkvartetten med kusinerna Sandra Lindgren, flöjt och sång, och Fredrik Lindgren, trumpet och sång, spelar i Västerledskyrkans kafé på söndag kl. 15.

Vilse på nätet. Kom igång att låna e-böcker, skaffa e-post eller surfa på internet. Vägledning ges på Enköpings bibliotek på måndag kl. 13-14 och torsdag kl. 18-19.

Konstnärerna bakom utställningen Aleppos ansikten, Abdulrahman Ali och Seliman Waziro, berättar om projektets uppkomst och om bildernas innebörd på biblioteket i Enköping på måndag kl. 19.

Enköpings dragspelsklubb underhåller med sång och musik på Tallgården på tisdag kl. 13.30.

Susann Sagström ställer ut foton på Fjärdhundra bibliotek fram till 16 mars.

Hembygden i konsten. Enköpings museum visar en utställning med konst och konsthantverk av David Erikson fram till 4 april.

Konstnär Gudrun Westerlund ställer ut sina målningar i Konsthallen, Enköping, fram till 26 feb.

Tierp/Älvkarleby

Rio bio i Skutskärs Folkets hus visar The Lego Batman movie på söndag kl. 14 och The great wall kl. 19. Havets sång visas på tisdag kl. 14 och Rum 123 på onsdag kl. 19.

The Träffa nya vänner och gamla, umgås och fika, när Nathanaelgården i Tierp har öppet hus i dag fredag kl. 10-12. På dagens program står rseberättelse från Andalusien med Ruth Wallin.

Lös Melodikrysset tillsammans med andra på biblioteket i Skutskär lördagar kl. 9.45.

Musikteater 89 framför Vill va med på Tierps bibliotek på lördag kl. 10.30. Föreställningen är en sagolik sagolek fritt efter Den fula ankungen av H.C. Andersen. Om att höra hit

eller dit och vad nu det spelar för roll. Och att det går lika bra att vara olika. För barn 3-6 år.

Panikteatern ger Två systrar och en begravning i Vendels bygdegård på
lördag kl. 19. Ett familjedrama om drömmar och förhoppningar i katastrofal kollision.

Högmässa i Älvkarleby kyrka på söndag kl. 11. Sjung för hälsan kören och Nybörjarkören bjuder på sång. Därefter kyrkkaffe och lotterier i församlingshemmet.

Leufsta bruksarkiv i Förvaltarbostaden, Lövstabruk, håller öppet för besök och forskning onsdagar kl. 10-15.

Verk i akryl. Hantverk från Inagården i Älvkarleby visas på biblioteket i Skutskär fram till 4 mars.

Östhammar

Skidtur med STF Norra Roslagskrets på Florarna, länets största naturreservat, i morgon lördag kl. 10. Dag kan ändras beroende på snötillgång.

Flickbandyns dag på Skutskärs IP i morgon lördag kl. 10-13. Spelare i Skutskärs IF:s damlag medverkar som instruktörer. Utrustning finns att låna. Det bjuds även på våfflor.

Livesänd opera. Dvořáks sagoopera om den kärlekstörstande sjöjungfrun Rusalka visas på Öregrundsbiografen i morgon lördag kl. 19. Kristine Opolais gör huvudrollen och Brandon Jovanovich spelar prinsen som fångar Rusalkas hjärta. Servering i pausen.

Danskväll med Blixters från Hedesunda i Hargshamns Folkets hus på lördag kl. 19. Servering.

Högmässa i Alunda kyrka på söndag kl. 12. Därefter bjuder syföreningen in till kyrkkaffe med semlor i församlingshemmet Klockarbacken.

Sopplunch i församlingsgård i Östhammar onsdagar kl. 11-13.

Sopplunch i Klockargården, Alunda, onsdagar kl. 11.30-12.30.

Erik Lundqvist, född och uppvuxen i Örbyhus, visar konst i Kyrkans hus i Öregrund fram i februari månad.