Evenemang 10–16 mars

Textstorlek:

Uppsala

Som i en dröm spelas på Uppsala stadsteaters stora scen. Dans, dialog och dramatik möts i en ny föreställning av den hyllade koreografen och regissören Birgitta Egerbladh. Spelman på taket av musikalgurun och regissören Ronny Danielsson spelas också. Verklighetens folk är en elak komedi av Mia Törnqvist som spelas på lilla scenen. I rollerna bland andra Emil Brulin, Anna Carlson och Annika Hallin. Livet kom så plötsligt spelas på lilla scenen. En pjäs där sociala koder, ritualer och normalitet ifrågasätts. Teaterchef Petra Brylander i den enda rollen.

Stavby bio visar Kong: Skull island på söndag kl. 19.

Pink Floyds rock-koncept The Wall live framförs för första gången i Domkyrkan i kväll fredag kl. 19. Medverkande är Rockkören DUM, solister och musiker.

Blender spelar upp till dans i Fyris park i kväll fredag kl. 21-01.

Nu är det åter dags för SciFest, som äger rum på Fyrishov i morgon lördag kl. 9-16. Här finns ett brett utbud av workshops, shower, tävlingar, forskarträffar, föredrag och prova-på-aktiviteter inom humaniora och samhällsvetenskap, medicin och farmaci samt teknik och naturvetenskap.

Människan och skapelsen. Dansbandsgudstjänst i Knutby kyrka på söndag kl. 11. Knutbykören under ledning av Mattias Jansson medverkar. Erika Enander, sång, Stefan Larsson, gitarr och Thomas Brandt, saxofonist.

I projektet 100! har journalisten och fotografen Carl von Scheele porträtterat ett gäng 100-åringar. Nu visas bilderna på Upplandsmuseet. Utställningen pågår fram till den 23 april.

Jan Svenungsson är aktuell med utställningar på Uppsala konstmuseum och Bror Hjorths hus.

Knivsta

I kväll fredag är det som vanligt bingo i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Högmässa i Alsike kyrka på söndag kl. 10. Kyrkkaffe i klostret efter mässan

Folkmusiktrion Dreamers Circus ger konsert i Gredelbykyrkan på lördag kl. 18.

Babyträff. Vill du träffa andra föräldralediga och samtidigt lära dig mer om andra kulturer? Då kan Svenska med baby vara något för dig. Kom till Knivsta biblioteks aktivitetsrum för gemenskap, lek och fika tisdagar kl. 10.30-12.

Heby

Fokus bio i Östervåla visar En väldig vänskap på söndag kl. 18.

Direktsänd opera. Heby Folkets hus visar La traviata av Giuseppe Verdi på lördag kl. 19 med repris på söndag kl. 13. Sonya Yoncheva gör sin hyllade tolkning av den dömda kurtisanen Violetta Valéry.

Bio. Heby Folkets hus visar filmen Kong: Skull island på söndag kl. 19.

Språkkafé i Västerlövsta församling torsdagar kl. 17-19. Drop in.

Is – Yttre rymden. Erik Gröndahl och Carina Karlsson har fotograferat en dag på isen i Östa, Dalälven. Deras fotoutställning visas på Östervåla bibliotek fram till den 16 mars.

Enköping/Håbo

Svensk jazzelit kommer till Enköping när Jan Lundgren med vänner spelar i Västerledskyrkans kafé på söndag kl. 15-17. På scenen; Jan Lundgren, piano, Hannah Svensson, sång, Filip Jers, munspel, Hans Backenroth, kontrabas, och Ronnie Gardiner på trummor.

Gudstjänst i Yttergrans kyrka på söndag kl. 15. Kyrkkaffe.

Författarträff med Susanna Alakoski på biblioteket i Enköping på måndag kl. 19. Alakoski debuterade 2006 med romanen Svinalängorna, som belönades med Augustpriset och som sedan blev både pjäs och film. Hennes senaste bok, April i Anhörigsverige, är en dagboksessä.

Stormen, en av Shakespeares mest älskade pjäser, ges på Joar Blå på onsdag kl. 19. En komedi om att våga se världen på ett nytt sätt. I rollerna bland andra Malin Berg, Linus Lindman och Hanna Lekander. En produktion av Riksteatern i samarbete med Örebro länsteater.

Susann Sagström ställer ut foton på Fjärdhundra bibliotek fram till 16 mars.

Hembygden i konsten. Enköpings museum visar en utställning med konst och konsthantverk av David Erikson fram till 4 april.

Olof Bendz ställer ut sina målningar och teckningar i Konsthallen. Utställningen pågår fram till den 26 mars.

Tierp/Älvkarleby

Rio bio i Skutskärs Folkets hus visar Kong: Skull island på söndag och onsdag kl. 19.

Allsångsfest med tårtbuffé i Tierpsgården, Kyrkbyn, på lördag kl. 14. Underhållning, allsång och lotterier.

Auktion på Björkbacken, Björkbackskyrkan, i Örbyhus, på lördag kl. 18. Hantverk och bakverk ropas ut. Lotterier och servering.

Lös Melodikrysset tillsammans med andra på biblioteket i Skutskär lördagar kl. 9.45.

Folkmusiktrion Dreamers Circus spelar på Eric Sahlström Institutet, Tobo, på söndag kl. 18.

Konsert med Rockfolket i Parkhallen, Söderfors, på söndag kl. 19-21. Fika med hembakt bröd i pausen.

Dreamers Circus ger konsert i Ordenshuset i Skutskär på tisdag kl. 19.

Vernissage på Café Kyrkbacken, Örbyhus, på onsdag kl. 19.15. Tegelsmora hembygdsförening visar gamla fotografier, bland annat Skolan förr och nu i Tobo, Örbyhus och Tegelsmora. Utställningen pågår fram till 18 april.

Himmeli, geometrisk geometri. Eija Koski är världens enda konstnär med titeln himmelist. En himmeli är av finsk tradition en lyckobringande symbol i form av en upphängningsbar mobil av geometriska former som ursprungligen gjordes av råghalm. Eija Koski har skrivit två böcker om himmelis och håller kurser över hela världen. Nu visas hennes verk i en utställning på på Tierps bibliotek fram till den 18 mars.

Östhammar

Back to the 50’s. Knyt i Tuna bygdegård i morgon lördag kl. 19. The Sunliners bjuder upp till dans. Pris för bästa klädsel.

Högmässa med Besöksgruppen i Alunda kyrka på söndag kl. 11.

Sopplunch i församlingsgård i Östhammar onsdagar kl. 11-13.

Sopplunch i Klockargården, Alunda, onsdagar kl. 11.30-12.30.

Språkkafé. Kom och träffa nya människor över en kopp kaffe på Österbybruks bibliotek torsdagar kl. 18.

Besök Knutmassomuseet i Kvarnen, Gimo, med utställningar, hantverk och kafé.