Evenemang 17–24 mars

Textstorlek:

Uppsala

Som i en dröm spelas på Uppsala stadsteaters stora scen. Dans, dialog och dramatik möts i en ny föreställning av den hyllade koreografen och regissören Birgitta Egerbladh. Spelman på taket av musikalgurun och regissören Ronny Danielsson spelas också. Verklighetens folk är en elak komedi av Mia Törnqvist som spelas på lilla scenen. I rollerna bland andra Emil Brulin, Anna Carlson och Annika Hallin. Livet kom så plötsligt spelas på lilla scenen. En pjäs där sociala koder, ritualer och normalitet ifrågasätts. Teaterchef Petra Brylander i den enda rollen.

Stavby bio visar Skönheten och odjuret på söndag kl. 19.

Nyskriven musik och poesi vävs samman när poeten Kristina Lugn och sångerskan Sarah Riedel möts i en gemensam föreställning på Reginateatern fredag kl. 19 och och lördag kl. 16. I sällskap med Viktor Skokic på kontrabas och Jonas Östholm på piano.

Kungliga Akademiska kapellet framför Felix Mendelssohns Symfoni nr. 3 ”Skotska” i Gränby sporthall på lördag kl. 12 och i Gottsunda centrum kl. 15. Mellan satserna reciteras texter och dikter.

Glenn Endys spelar upp till dans på Fyris Park i morgon lördag kl. 20-00.

Vad är typiskt för fåglar och hur ser de egentligen ut? Teckna fåglar på Biotopia lördag och söndag kl. 11-17.

Möt våren i orangeriet i Botaniska trädgården. Extra öppet helgerna i mars, lördag och söndag kl. 12-15. På söndag kl. 13 programmet Odlarens favoriter – orangeuren berättar om odling och växter.

Ljusets barn. Mässa med små och stora i Björklinge kyrka på söndag kl. 11. Barnkörerna Himlakören och Supernovorna medverkar.

Aftonsång med lilla flickkören och lilla gosskören i Domkyrkan på söndag kl. 17.

I projektet 100! har journalisten och fotografen Carl von Scheele porträtterat ett gäng 100-åringar. Nu visas bilderna på Upplandsmuseet. Utställningen pågår fram till den 23 april.

Knivsta

I kväll fredag är det som vanligt bingo i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar A United Kingdom på söndag och tisdag kl. 19.

Pyssla med Hedda och Adina på Knivsta bibliotek i morgon lördag kl. 12-14.30.

Mässa för alla i Lagga kyrka på söndag kl. 18. En gudstjänst med plats för egen bön, meditation och ljuständning. Sång och musik.

Babyträff. Vill du träffa andra föräldralediga och samtidigt lära dig mer om andra kulturer? Då kan Svenska med baby vara något för dig. Kom till Knivsta biblioteks aktivitetsrum för gemenskap, lek och fika tisdagar kl. 10.30-12.

Heby

Fokus bio i Östervåla visar Kong: Skull island på söndag kl. 18.

Sven-Ingvar story ges på Heby Folkets hus i morgon lördag kl. 15. Ett lustspel i två akter baserat på Sven-Ingvars musik, med bland andra Kåke Eklund, Tommy Carlsson och Sara Åkesson på scenen.

Bio. Heby Folkets hus visar filmen Skönheten och odjuret på söndag kl. 19.

Vårdcentralen informerar på två mötesplatser för seniorer i Heby kommun nästa vecka. På måndag kl. 13 finns de på Gräsbovägen 4 i Östervåla och på tisdag kl. 13 på Torget 6 a i Heby.

Språkkafé i Västerlövsta församling torsdagar kl. 17-19. Drop in.

Enköping/Håbo

Vårvindar friska. Stråkorkestrar från kulturskolorna i Enköping och Tierp ger konsert i Tingshuset på lördag kl. 15.30. Nyskriven musik av Katarina Baker, välkänd dansmusik av Johann Sebastian Bach och folkmusik står på repertoaren.

PRO:s årliga konst- och hantverks-utställning i olika måleritekniker, snickerier och sömnad invigs på Skeppet, Bålsta, på söndag kl. 11.30. Sko Spelfolk underhåller. Lotterier och servering. Öppet kl. 11-15.

Enköpings Dragspelklubb spelar på Gläntan på tisdag kl. 13.30.

Ta tillvara restgarner. Kom och lär dig virka den klassiska mormorsrutan på Enköpings museum på tisdag kl. 18.30.

Se Soulsister, Kulturskolans musikal om Tina Turners liv och musik, på Joar Blå torsdag och fredag 23-24 mars kl. 19. En glittrande show med många hits utlovas.

Hembygden i konsten. Enköpings museum visar en utställning med konst och konsthantverk av David Erikson fram till 4 april.

Olof Bendz ställer ut sina målningar och teckningar i Konsthallen. Utställningen pågår fram till den 26 mars.

Tierp/Älvkarleby

Rio bio i Skutskärs Folkets hus visar Mitt liv som Zucchini på söndag kl. 14. Dröm vidare visas på söndag och onsdag kl. 19.

Cecilia Kyllinge och The Happy News framträder i Österlövstagården, Åkerby, i kväll fredag kl. 19.

Lös Melodikrysset tillsammans med andra på biblioteket i Skutskär lördagar kl. 9.45.

Vårkonsert med melodikryss i Rotskärsskolans aula på måndag kl. 19. Skutskärs Musikkår spelar.

Trivselträff i Hjälmunge missionskyrka på onsdag kl. 11. ”Tord-Gunnars” underhåller med blandad repertoar. Servering.

Tegelsmora hembygdsförening visar gamla fotografier på Café Kyrkbacken, Örbyhus. Utställningen pågår fram till 18 april.

Himmeli, geometrisk geometri. Eija Koski är världens enda konstnär med titeln himmelist. En himmeli är av finsk tradition en lyckobringande symbol i form av en upphängningsbar mobil av geometriska former som ursprungligen gjordes av råghalm. Nu visas hennes verk i en utställning på på Tierps bibliotek fram till den 18 mars.

Östhammar

Öregrundsbiografen ger Skönheten och odjuret (3D) på söndag och måndag kl. 19. Filmen visas med svenskt tal på söndag kl. 15.

Folkmusiktrion Dramers Cirkus ger konsert i Österbybruks herrgård i kväll fredag kl. 19.

Teaterföreställningen Guldlock och de tre björnarna spelas på Öregrunds bibliotek i morgon lördag kl. 14. Ett dockspel efter den kända sagan. För barn mellan 2 och 4 år.

Dans med Q-cuts i Hargshamns Folkets hus på lördag med start kl. 19.

Musikkväll med Grabbarna Grus på Norrskedika hotell (gamla järnhandeln) på lördag kl. 20.

Gudstjänst i Alunda kyrka på söndag
kl. 11. Läktarkören medverkar.

Sopplunch i församlingsgård i Östhammar onsdagar kl. 11-13.

Besök Knutmassomuseet i Kvarnen, Gimo, med utställningar, hantverk och kafé.