Evenemang 23–30 mars

Textstorlek:

Uppsala

Som i en dröm spelas på Uppsala stadsteaters stora scen. Dans, dialog och dramatik möts i en föreställning av den hyllade koreografen och regissören Birgitta Egerbladh. I rollerna bland andra Åsa Forsblad Morisse, Crister Olsson och Mikaela Ramel.

Stavby bio visar A United Kingdom på söndag kl. 14.

Seniormässan 60+ fortsätter även i dag fredag kl. 10-17 på IFU Arena, Gränby sportfält. Föredrag, underhållning, modevisning och 130 utställare är på plats, bland annat Upplands Nyheter!

Klädbytardag i Dalby Västeråker bygdegård i morgon lördag kl. 13-15.30. Kom och fynda barnkläder, barnskor och andra barnprylar. Fika och korv finns till försäljning.

När marken väntar vår. Vokalgruppen Okapi ger finstämd konsert med blandad repertoar i Helga Trefaldighets kyrka på lördag kl. 16.

Dansa till Chiquita i Fyris Park i morgon lördag kl. 20-00.

Möt våren i orangeriet i Botaniska trädgården. Extra öppet helgerna i mars, lördag och söndag kl. 12-15. På söndag kl. 13 kan man lära sig mer om Nerium och malabarnöt – giftiga växter från varma länder.

Vad är typiskt för fåglar och hur ser de egentligen ut? Teckna fåglar på Biotopia lördag och söndag kl. 11-17.

I projektet 100! har journalisten och fotografen Carl von Scheele porträtterat ett gäng 100-åringar. Nu visas bilderna på Upplandsmuseet. Utställningen pågår fram till den 23 april.

Knivsta

I kväll fredag är det som vanligt bingo i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar Skönheten och Odjuret på söndag kl. 14 och 19.

Lagningsworkshop. Designa dina kläder. Kom och sy om dina gamla kläder och gör dem som nya på Knivsta bibliotek i morgon lördag kl. 12-14.30. Symaskiner, utrustning, kläder och lappar finns på plats.

Låtar & Läten framför delar av Anders Öhrwalls Mariamusi i Vassunda kyrka på söndag kl. 16.

Babyträff. Vill du träffa andra föräldralediga och samtidigt lära dig mer om andra kulturer? Då kan Svenska med baby vara något för dig. Kom till Knivsta biblioteks aktivitetsrum för gemenskap, lek och fika tisdagar kl. 10.30-12.

Heby

Fokus bio i Östervåla visar Vaiana på söndag kl. 15 och La la land ges på söndag kl. 18 och som dagbio med fikapaus på onsdag kl. 13.

Live från Metropolitan. Mozarts Idomeneo, i uppsättning av Jean-Pierre Ponnell, visas Heby Folkets hus på lördag kl. 18. I titelrollen återfinns Matthew Polenzani.

Bio. Heby Folkets hus visar filmen om Badrock på söndag kl. 19. Bill och hemliga Bolla visas på söndag kl. 15.

Mariamusik i vårkväll. Konsert med Erik Sunnerstam, flöjt, och Johan Wallin, orgel, i Östervåla kyrka på söndag kl. 18.

Vårdcentralen informerar på mötesplatser för seniorer under våren. På tisdag kl. 13 är de på plats på Kvarngatan 6 i Tärnsjö.

Språkkafé i Västerlövsta församling torsdagar kl. 17-19. Drop in.

Enköping/Håbo

Soul sister. Kulturskolan ger musikalen om Tina Turners liv och musik på Joar Blå i kväll fredag kl. 19.

Kvinnofrukost i Västerledskyrkan på lördag kl. 9.30. Josefin Wall kommer och berättar under rubriken Att leva med alkoholism.

Vi sjunger med Maria. Lyssna till körsånger, solosånger och församlingssånger med Maria-gestalten som tema i Teda kyrka på lördag kl. 16. Tillinge kyrkokör med vänner medverkar.

Se Holkmannen, en kortfilm om mannen som just snöat in på fågelholkar, på tisdag kl. 18.30 i Fridegård, Bålsta. Filmaren Mattias Olsson medverkar.

Hembygden i konsten. Enköpings museum visar en utställning med konst och konsthantverk av David Erikson fram till 4 april.

På Åbergs museum i Bålsta kan man leka i Trazan-kojan, upptäcka Hemliga Arnes labb och kolla Trazanfilmer. Man kan även beskåda Lasse Åbergs samling av popkonst, serieoriginal och leksaker. Utställning med bildvävar och broderier skapade av Inger Åberg visas fram till april 2017. Servering.

Olof Bendz ställer ut sina målningar och teckningar i Konsthallen. Utställningen pågår fram till den 26 mars.

Tierp/Älvkarleby

Rio bio i Skutskärs Folkets hus visar Skönheten och Odjuret på söndag och onsdag kl. 19.

Musikgruppen RAA framför X, Y, Zebra, en musikföreställning som handlar om djur, bokstäver och siffror på Tierps bibliotek i morgon lördag kl. 10.30. För barn i åldern 2-9 år.

Mässa för kvinnor i Folkets hus, Skutskär, på lördag kl. 13-17. Utställare med hantverk, smycken, konst, handarbeten och bakverk är på plats. Lotteri och kaffeservering.

Möt våren i Paris! Körer, solister och instrumentalister möter våren med musik ur operettens, operans, folkmusikens, Piaf och Benny Anderssons värld i Möbeln, Tierp, på lördag kl. 18.

Lös Melodikrysset tillsammans med andra på biblioteket i Skutskär lördagar kl. 9.45.

Dragspelskväll i Söderfors församlingshem på tisdag kl. 19. Kaffeservring och lotteri.

Tegelsmora hembygdsförening visar gamla fotografier på Café Kyrkbacken, Örbyhus. Utställningen pågår fram till 18 april.

Småkryp i begriplig storlek. Se dockmakaren och getingsexperten Urban Wahlstedts utställning av småkryp i 20 gånger förstoring på Håbo bibliotek. Utställningen visas fram till den 18 april.

Anna Svensson från Örebro ställer ut akvareller på Tierps bibliotek. Utställningen pågår fram till den 8 april.

Östhammar

Direktsänd opera från Metropolitan i New York visas på Öregrundsbiografen i morgon lördag kl. 18. Upplev Mozarts Idomeneo, där handlingen utspelar sig i efterdyningarna av det trojanska kriget. Matthew Polenzani spelar titelrollen.

Anita Aspfors Westin och Gerd Vading visar oljemålningar och akvareller på Galleri Fröna i Östhammar. Vernissage på lördag kl. 11-16.

Tindra Nilsson ger konsert på Norrskedika hotell, Gamla Järnhandeln, på lördag kl. 20.

Världspoesidagen firas i Equmeniakyrkan, Östhammar, på söndag kl. 15.30. Poesi från flera länder kommer att presenteras. Medverkar gör bland andra Peeter Puide, poet, författare. översättare, Anita Aspfors Westin, poet och konstnär, och Hans Raab, finsk koordinator.

Sopplunch i församlingsgård i Östhammar onsdagar kl. 11-13.

Sopplunch i Klockargården, Alunda, onsdagar kl. 11.30-12.30.

Besök Knutmassomuseet i Kvarnen, Gimo, med utställningar, hantverk och kafé.