Evenemang 3–9 mars

Textstorlek:

Uppsala

Som i en dröm spelas på Uppsala stadsteaters stora scen. Dans, dialog och dramatik möts i en ny föreställning av den hyllade koreografen och regissören Birgitta Egerbladh. Spelman på taket av musikalgurun och regissören Ronny Danielsson spelas också. Verklighetens folk är en elak komedi av Mia Törnqvist som spelas på lilla scenen. I rollerna bland andra Emil Brulin, Anna Carlson och Annika Hallin.

Stavby bio visar Jackie med Natalie Portman i huvudrollen på söndag kl. 19.

Öppen visning av professorshemmet i Walmstedtska gården i dag fredag kl. 14. Bostaden visar ett högborgerligt hem från 1800-talets senare del.

Pysseldag. Prova på decoupage och scrapbooking i Knutbygården på lördag kl. 11-15. Kulturföreningen arrangerar.

Håll musiken igång. Ett musikantiskt fyrverkeri med bland andra Claes Janson, Andrea Geurtsen, Storbandet Daylight, Peter Boivie och Gunnar Axelson Fisk i Missionskyrkan på lördag kl. 16.

Nu är det hög tid att så för tidig skörd. Följ med trädgårdsmästaren i Botaniska trädgården och lär dig mer nu på söndag med start kl. 13 vid Tropiska växthuset.

Musikgudstjänst med Py Bäckman i Skuttunge kyrka på söndag kl. 18. Hör Gabriellas sång, Stad i ljus, Min plats på jorden, Halleluja med flera av Py Bäckmans älskade texter.

Sopplunch i Almunge församlingsgård torsdagar kl. 12.

Oförhappandes. Satirikern Ronny Eriksson är tillbaka med en ny föreställning som ges på Reginateatern tisdag-söndag, 7-11 mars, kl. 19. Tillsammans med musikern Benneth Fagerlund tar Ronny på sitt karaktäristiska sätt temperaturen på Sverige i dag.

I projektet 100! har journalisten och fotografen Carl von Scheele porträtterat ett gäng 100-åringar. Nu visas bilderna på Upplandsmuseet. Utställningen pågår fram till den 23 april.

Jan Svenungsson är aktuell med utställningar på Uppsala konstmuseum och Bror Hjorths hus.

Knivsta

I kväll fredag är det som vanligt bingo i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar Rum 213 på söndag kl. 19. Jackie med Natalie Portman visas på tisdag kl. 14 och 19.

Familjemassa med dopfest i S:ta Birgittakyrkan på söndag kl. 10. Alla barn som döpts i Knivsta församling senaste tiden är speciellt inbjudna. Sång av Lill-Nova och Stor-Nova. Under kyrkfrukosten säljer syföreningen lotter och har bröd- och kakförsäljning till förmån för fasteinsamlingen.

Knivsta bibliotek firar högläsningen på måndag kl. 17. Författarduon Sara Berg och Karin Frimodig berättar om sin skrivprocess och samtalar om normkritik i bilderböcker. Fika serveras.

Heby

Premiär. Fokus bio i Östervåla visar Sameblod på söndag kl. 18.

Heby Folkets hus visar Logan – The wolverine på söndag kl. 19.

Kafékväll i Enåkers församlingshem på söndag kl. 18-20.30. Gemenskap, fika och musikunderhållning.

Försök inte lura mig. Brottsofferjouren i Sala-Heby kommer till Gräsbovägen 4 i Östervåla på onsdag kl. 11. De ger tips till äldre hur de ska skydda sig mot stöld och bedrägeri i offentlig miljö.

Språkkafé i Västerlövsta församling torsdagar kl. 17-19. Drop in.

Is – Yttre rymden. Erik Gröndahl och Carina Karlsson har fotograferat en dag på isen i Östa, Dalälven. Deras fotoutställning visas på Östervåla bibliotek fram till den 16 mars.

Enköping/Håbo

Flöjtmusik genom fyra sekler. Flöjtkören ger konsert på fredagsträffen i Kyrkcentrum, Bålsta, den 3 mars kl. 13.30.

Olof Bendz ställer ut sina målningar och teckningar i Konsthallen. Vernissage på lördag kl. 12-15. Utställningen pågår fram till den 26 mars.

Pernilla Andersson ger konsert i Vårfrukyrkan på söndag kl. 18.

Renässanskonsert i Skoklosters kyrka på söndag kl. 18. Vokalensemblen Ad Fontes framför T L da Vittoria: Tenebrae responsories.

Sångkonsert. Kulturskolans sångelever bjuder på ett blandat program i Kulturskolans orkestersal på onsdag kl. 18.

Susann Sagström ställer ut foton på Fjärdhundra bibliotek fram till 16 mars.

Hembygden i konsten. Enköpings museum visar en utställning med konst och konsthantverk av David Erikson fram till 4 april.

På Åbergs museum i Bålsta kan man leka i Trazan-kojan, upptäcka Hemliga Arnes labb och kolla Trazanfilmer. Man kan även beskåda Lasse Åbergs samling av popkonst, serieoriginal och leksaker. Utställning med bildvävar och broderier skapade av Inger Åberg visas fram till april 2017. Servering.

Tierp/Älvkarleby

Rio bio i Skutskärs Folkets hus visar Trainspotting 2, en fortsättning av den svarta dramakomedin från 1996 som återförenar de ursprungliga rollfigurerna 20 år senare, på söndag och onsdag kl. 19.

Träffa nya vänner och gamla, umgås och fika, när Nathanaelgården i Tierp har öppet hus i dag fredag kl. 10-12.

Körkonsert. Uppsala Domkyrkas gosskör och vokalkvintetten Simplyfive bjuder på vacker sång Tierps sockenkyrka, Kyrkbyn, på lördag kl. 16.

Öppet hus i Tierpsgården, Kyrkbyn, på tisdag kl. 12. Dagträff med kaffeservering, allsång och underhållning.

Rockfolket (Hey Baberiba) ger konsert i Skutskärs Dolkens hus på tisdag kl. 19.

Hör en upplännings syn på fåglarnas globala värld. Jörgen Sjöström presenterar sin nya bok i Studiefrämjandets lokaler på Verkstadsgatan i Tierp på onsdag kl. 19.

Tolvkaffe i Vendels församlingshem på torsdag kl. 12. Servering med goda smörgåsar och varierande program.

Himmeli, geometrisk geometri. Eija Koski är världens enda konstnär med titeln himmelist. En himmeli är av finsk tradition en lyckobringande symbol i form av en upphängningsbar mobil av geometriska former som ursprungligen gjordes av råghalm. Nu visas hennes verk i en utställning på på Tierps bibliotek fram till den 18 mars.

Östhammar

Middagsbuffé med trubaduren Stefan Löfgren i Morkarla bygdegård i morgon lördag kl. 19. Musik ocj musiklek á la Så ska det låta, med musik från 50-talet och fram till nutid.

Visitationshögmässa i Skäfthammars kyrka på söndag kl. 11. Slagdängorna och Gloriakören medverkar. Därefter kyrkkaffe i kyrkans hus.

Gudstjänst i Alunda kyrka på söndag kl. 12.

Sopplunch i församlingsgård i Östhammar onsdagar kl. 11-13.

Sopplunch i Klockargården, Alunda, onsdagar kl. 11.30-12.30.

Språkkafé. Kom och träffa nya människor över en kopp kaffe på Österbybruks bibliotek torsdagar kl. 18.

Besök Knutmassomuseet i Kvarnen, Gimo, med utställningar, hantverk och kafé.