En dag med guldkant i Marma

Tacksamma sjöfarare på bryggbåtstur längs Dalälven.
Textstorlek:
MARMA/ÄLVKARLEBY För tredje året i rad inbjöd Föreningen Marmabygden och Älvkarleby-Skutskär församling speciellt alla rullstolsburna och rollator-beroende från hela Älvkarleby kommun till en idyllisk eftermiddag vid Flottarkojan vid Dalälvens strand.
Dagen inleddes med en bryggbåtstur med BB Marianne (som ursprungligen betjänade handikappade barn och ungdomar på Barnens Ö) och skepparen Bengt-Olov Jansson på ”kommandobryggan” på en solglittrande Storfjärd ut till Hällholmen. Därefter bjöds på sång och musik med sångkvartetten Anna-Stina Grönberg, Majken Olsson, Mona Hansson och Siv Fredlund.
Senare följde samtal, trivsam gemenskap och inmundigande av en kaffetår och nybakta bullar via Ann-Cathrin Andersson och Gun Olsson. Ett 80-tal personer njöt av allt, varav 50 personer även fick kanske sommarens enda båttur. Ett gäng for också med Flottarbåten STORA.
Hela arrangemanget ordnas för att försöka berika vardagen för de av ålder och sjukdomar drabbade äldre personerna i vår omgivning.
Lars Gustafson