Simon överraskade i VM

Simon Pettersson vid föräldrahemmet i Sixarby, dit han kommer för att koppla av mellan träningsperioderna. Foto: Malena Olsson/arkiv
Textstorlek:

​Diskuskastaren Simon Pettersson från Sixarby utanför Örbyhus imponerade i VM-debuten den gångna helgen. Ett lyckat kvalkast gav en otippad finalplats.
– Det har varit en otrolig upplevelse, säger 23-åringen.

I sitt första seniorframträdande någonsin i det svenska landslagslinnet visade Simon Pettersson att han är att räkna med i stora mästerskap framöver. Med ett glädjeskrik klev han ur diskusringen efter att ha kastat 63.69 meter i det tredje och sista kvalkastet. Han hade säkrat en VM-finalplats på Olympiastadion i London.

I finalen fick UIF-kastaren dessvärre inte tekniken att stämma och han slutade elva på 60.39.

– Jag är väldigt nöjd, allt gick egentligen i uppfyllelse. Resultatet i finalen var inte helt okey men annars kunde det inte ha blivit bättre, säger Simon, som fortfarande är uppfylld av stämningen på plats inför cirka 50 000 åskådare på läktarna.

– Atmosfären inne på arenan var något jag aldrig varit med om förut. Det var riktigt mäktigt!

Med påfyllt självförtroende drar han nu vidare mot nästa tävling i Pernu, Estland, den 19 augusti. I slutet av månaden är det dags för SM i Helsingborg följt av Finnkampen som avgörs första helgen i september.

– Det blir tufft att ta sig dit. SM kommer vara som en uttagningstävling så målsättningen är att kasta så bra som möjligt där och sen får vi se hur långt det räcker.

Efter en hektisk sommarsäsong väntar sedan välförtjänst vila på hemmaplan.

– September månad blir lite lugnare, då åker jag nog hem till Sixarby och tar det lugnt några dagar. Sen går vi in i grundträningen igen i början av oktober, säger Simon, som vill passa på att tacka för allt stöd och all uppmuntran han fått av omgivningen under och efter VM-äventyret.

 Malena Olsson