Evenemang 29/9–5/10

Textstorlek:

Uppsala

Träffa några av länets djuruppfödare, odlare och mathantverkare utanför Resecentrum i dag fredag kl. 14-18. Bondens egen marknad pågår varje fredag fram till den 27 oktober.

Uppgång och fall. På Uppsala stadsteaters lilla scen ges sylvass satir av Liv Strömquist. På scenen bland andra Göran Engman, Bashkim Neziraj och Moa Silén. Kabaré med supé! Musik och poesi, texter och sånger från några av 30-talets allra mest tongivande röster. På teaterns scen Intiman visas Det finns ingen nysnö – en kabaré med supé.

Per Persson och Nya Packet ger konsert på Katalin ikväll fredag kl. 20.

Ordsprak – Uppsala internationella poesifestival pågår fram till på lördag på Reginateatern.

Stor barnloppis i Storvreta församlingsgård i morgon lördag kl. 10-13.30. Hitta allt från barn- och mammakläder till leksaker, spjälsängar och säsongsbetonade prylar.

Uppsala collector´s market på Drabanten på lördag kl. 10-15. Vintage, militaria, böcker, mynt, smycken, trycksaker med mera till försäljning. Föredrag om vintage och samlande. Servering.

Körkonsert med Uppsala domkyrkas flickkör i Domkyrkan på lördag kl. 15. Andrew Canning vid orgeln.

Sångerskan och kompositören Lena Willemark och gruppen Blå Ferdi ger konsert på Kulturoasen, Hågaby, på söndag kl. 14.

George, Eric and me. Pattie Boyd, framgångsrik fotograf och fotomodell, delar med sig av sin privata fotosamling och sin berättelse om ett liv med världsstjärnor och ikoniska musiker under 60- och 70-talen. Utställningen visas på Konserthuset fram till 18 okt.

Knivsta

I kväll fredag är det som vanligt bingo i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar Bilar 3 med legendariske Blixten McQueen i spetsen på söndag kl. 14 och 19. Paris can wait i regi av Eleanor Coppola visas på tisdag kl. 19.

Högmässa i Lagga kyrka på söndag kl. 10.

Knivstakonstnären Reija Karjalainen upp sin ateljé, sitt galleri och sin trädgård för allmänheten den första söndagen i månaden. Adressen är Hagelstena Kronhem 134 och dörrarna står öppna kl. 12-16.

Heby

Fokus bio Östervåla visar Becker – kungen av Tingsryd på söndag kl. 18.

Folkets hus bio, Heby, visar The lego Ninjago movie på söndag kl. 15 och The Square på söndag kl. 19.

Vittinge PRO spelar boule vid Idrottsplatsen i Morgongåva, måndag och torsdag kl. 14.

Gudstjänst för liten och stor med sång och nattvard i Västerlövsta kyrka på söndag kl. 11. Därefter familjedag i församlingshemmet.

Öppet hus i Huddunge församlingshem på tisdag kl. 13-15.

Kafékväll med musikhäng i Huddunge församlingshem på tisdag kl. 18-19. Fika och musikhäng under ledning av Tomas Samuelsson.

Sopplunch i Västerlövsta församlingshem på torsdag kl. 12.

Enköping/Håbo

Fredagsmusik på Kafé Malin i dag kl. 14-15. Taimi med vänner underhåller med sång och musik.

Enköpings museum – Viking Couture, en utställning som bygger på samarbete mellan forskare, textildesigners och en couturier, sömmerska. Ny kunskap om vikingatidens historia. Utställningen invigs på lördag kl. 11 och pågår t o m 3 februari nästa år.

Korpens söndagspromenad med tipsfrågor och bingo, Kristinagatan 17, kl. 10-12.

Vilse på nätet, kom igång att låna e-böcker, skaffa e-post eller surfa på internet på Enköpings bibliotek på måndag kl. 13-14. Ingen föranmälan krävs, ta
gärna med egen mobiltelefon eller surfplatta.

Raskrigaren. Föreläsning med Mattias Gardell, professor i reglionshistoria och forskar om rasism på Enköpings bibliotek tisdag kl. 19.

Från skära till 40-fotning. Berättarkväll om landsbygdens mekanisering del 1 i Mälbygården på tisdag kl. 19. Visning av bilder på jordbruksmaskiner samt minnen från skördearbete och tröskning under äldre tider.

Tierp

Rio bio i Folkets hus i Skutskär visar Lego Ninjago movie på söndag kl. 14. Ruben Östlunds Guldpalm-vinnare The square visas på söndag och onsdag
kl. 19.

Visor och underfundigheten. Visor och jazz står på programmet när Bengan Jansson och Trio X står på scenen i Folkets Hus Karlholmsbruk i morgon lördag kl. 16. Musik av bland andra Stefan Demert och Allan Edwall på repertoaren.

Klinga mina klockor. Norra Upplands Kammarorkester ger konsert i Borgen-kyrkan på söndag kl. 18. Sångsolist Elisabeth Jörtsö.

Berättarkväll i Mariebergs gamla skola i Hovgårdsberg på måndag kl. 19. Hör Karl-Gustav Hansson kåsera kring den legendariske läraren Sesse Wahlström. Han var lärare vid Örbyhus Slotts skola och engagerad i det mesta och med många prominenta kontakter.

Öppet hus i Tierpsgården på tisdag kl. 12-14. Dagträff med kaffeservering, allsång och underhållning.

Dagträff i Björkbackskyrkan, Örbyhus, på torsdag kl. 12. Martina och Jocke Lundqvist berättar och sjunger. Servering.

Östhammar

Barnloppis i Gräsö församlingshem i morgon lördag kl. 10-13. Höst-och vintertema. Fika och korv finns till försäljning.

Bananteatern ger barnteaterföreställningen ”Varför finns jag?”, för barn från 3 år. Föreställningen bygger på boken med samma namn, skriven av Karin Salmson och illustrerad av Lina Sandquist. Österbybruks bibliotek, lörd. kl 14:00, fri entré.

Familjegudstjänst i Alunda kyrka på söndag kl. 11. Dopänglar delas ut. Servering på Klockarbacken.

Håll i gång i skogen. Kom och spring tillsammans med Östhammars friidrott lördagar med start kl. 11. Alla kan vara med. Pris till alla som springer minst tre gånger.

Utflykt till Tutarbergsgrottan i Ramhäll på söndag kl. 13. Grottan är gjord av en eller era människor. En märklig klippskreva i berget har givits ett tak för att fungera som bostad. Samling vid stigen till grottan.