Evenemang 8–14 augusti

Textstorlek:

Uppsala

Bondens egen marknad tar plats framför Resecentrum i dag fredag kl. 14-18. Lokalproducerade produkter och hantverk till försäljning.

Wahlströms spelar upp till dans i Fyris park ikväll fredag kl. 21-01. Insläpp från kl. 20.30.

Volontärsdag. Högmässa i Danmarks kyrka på söndag kl. 11. I dag uppmärksammas alla som på ett eller annat sätt engagerar sig i, eller bara trivs med att vara en del av, församlingen. Danmarks kyrkokör medverkar. Efterföljande festmingel.

Konfirmationsmässa i Björklinge kyrka på söndag kl. 13.

Sirius tar emot Sundsvall på Studenternas på söndag kl. 17.30. Före matchen blir det fotbollsfest i Stadsparken till förmån för Gränslös fotboll, med start kl. 13. Testa speedshooting, fotbollsturnering, träffa spelare, musikunderhållning, mat med mera.

Galleri, finloppis, butik, gårdsbageri och fina omgivningar hittar man vid Linnés kammare i Jumkil. Öppet torsdag och fredag kl. 12-17 samt lördag och söndag kl. 11-15.

50 år tillsammans. Konstnärsparet Tor-Göran Henriksson och Ulla Fries möts i en gemensam utställning på Uppsala konstmuseum. Här visas även Upsala, Darling – om queera minnen och glömda rum. En utställning som vill lyfta gömda och glömda platsspecifika berättelser, med fokus på HBTQ i Uppsala, från dåtid och nutid.

Agneta Flock – myt och saga. Agneta Flock visar akvarellerade pappersklipp och bildvävar, inspirerade av sagor, myter och fabler, på Bror Hjorths hus. Utställningen visar verk i båda teknikerna.

På Upplandsmuseet visas Tro hopp och kärlek, en utställning om sjömanstatueringar. Se 150 tatueringsförlagor från 1920- och 1930-talen, med nautiska stjärnor, fullriggare, exotiska djur med flera motiv.

Under ytan. Keramikern Katarina Persson visar konst med motiv från havet i en utställning på Kaleidos galleri. Se den fram till 24 sept.

Knivsta

I kväll fredag är det som vanligt bingo i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

MTB-serien/Upplands Cup MTB körs på lördag på Knivsta MTB-bana (elljus-spåret). Nybörjare startar kl. 9.30.

Härodlat och hemlagat. Näsets Gröna, Ekhamn Näset, har sommarkafé lördagar kl. 12-16. Hembakat fika och försäljning av grönsaker.

Skogsbingo och tipspromenad med start vid Främjarstugan, Husby-Långhundra, på söndag kl. 10-12. Svara på kluriga frågor, upplev naturens skiftningar och gå en skogspromenad. Fika finns till försäljning. Varje söndag fram till 29 oktober.

Skördesäsongen är här och torghandeln i Knivsta är igång. På torsdagar kl. 14-18 finns chansen att träffa lokala producenter med närproducerade varor på torget bakom kommunhuset.

Besök Galleri Väsby 33 i Lagga. Johan Thunberg, Angelica Wiik och Tord Lyseving är galleriets permanenta utställare. Öppet söndagar kl. 14-16.

Heby

Fokus bio Östervåla visar Bilar 3 (svenskt tal) på söndag kl. 15. Samma dag kl. 18 visas Valerian and the City of a Thousand Planets, tillåten från 11 år.

Folkets hus bio Heby visar Bilar 3 på söndag kl. 15. Samma dag kl. 19 ges Borg – en berättelse om en svensk ikons stora genombrott som skildrar åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten.

Lördagsöppet på biblioteket i Heby kl. 11-14.

Prova på-dag Heby arena på söndag kl. 11-14. Föreningsrådet välkomnar till prova på-dag i sporthallen i Heby. Idrottsföreningar i Heby visar upp vad som erbjuds.

Ny sträcka av Upplandsleden. Allmänhet och föreningar bjuds in till möte i församlingshemmet i Huddunge på tisdag kl. 19.

Vittinge PRO medlemsmöte och studieupptakt med underhållning i församlingshemmet, Vittinge, på onsdag kl. 14-16.

Vittinge PRO boule spelar på gamla tennisbanan i Morgongåva vid Ramsjövallen, måndag och torsdag kl. 14-16.

Enköping-Håbo

Höstmarknad med loppis och barnloppis, servering och lotteri i Västerledkyrkan på lördag kl. 10-15. Försäljning av frukt och grönt, blommor, saft och sylt, hembakat med mera. Musik av Immanuel Brass och Minibrasset.

Öppet hus på katthemmet Hitta katten, Gesällgatan 11 i Enköping på lördag kl. 10-14. Servering, lotteri och loppis.

Vernissage på Galleri Stenhuset i Skokloster i morgon lörd. kl. 12-16. Freddie Grann visar skrotkonst, blandat återvunnet material. Utställningen pågår fram till 15 sept.

Söndagsöppet i Främjarstugan alla söndagar kl. 10-14 till och med 19 november. Servering, motionsbingo och naturstig för barn och vuxna.

Motionsbingo i Bålsta. Ta en promenad i skogen och svara på vuxen- eller barnfrågor om natur och omvärld, med start i Granåsstugan. Varje söndag kl. 10-13 fram till 29 okt. Serveringen är öppen.

Säsongsfinal på Westerlundska gården i Enköping i morgon lörd. kl. 10.30-14. Promenadkonsert med Svenska Bolinderkvartetten i två avdelningar kl. 11 och kl. 13.

Österunda träffpunkt för daglediga på onsdag kl. 13-15 i Österundagården.

Filmvisning på Gamla bion i Örsundsbro på torsdag kl. 19. Filmen Luther visas, ett samarbete med Lagunda församling och föreningen Gamla bion i Örsundsbro.

Följ med Friluftsfrämjandet på en natur- och kulturvandring till vackra och spännande platser. Samling vid Bahcohallens parkering på torsdag kl. 9.

Tierp/Älvkarleby

Rio Bio i Folkets hus i Skutskär visar Bilar 3, om den legendariske Bilxten McQueen, på söndag kl. 14. Borg, om tennislegendaren, visas på söndag och onsdag kl. 19.

Öppet hus i Nathanaelgården i dag fredag kl. 10-12. Träffa nya och gamla vänner, fika och ta del av olika programpunkter.

Stor och traditionell loppis på Möbeln imorgon lördag kl. 10-14.

Musikkafé. Maria L Hallengren och gruppen Aròir, som spelar irländsk, amerikansk och engelsk folkmusik, framträder på Tobofolkan på söndag kl. 16.30. Leif Helde, programvärd och trubadur.

Åsenträffen med soppa, sång och gemenskap äger rum i Månkarbokyrkan på tisdag kl. 13. Gunvor Ljunggren från Gävle berättar om sin barndom som missionärsbarn och hur hon som vuxen återvände till Kina.

Växtverk. Keramikern Christina Larsson ställer ut porslin, stengods, lergods och stål i Konsthallen på Tierps bibliotek. Utställningen pågår fram till 16 september.

Östhammar

Nordupplands geologi. Geologins dag uppmärksammas på Norra Tullportsgatan 3 i Östhammar på lördag kl. 10-13. Prova på att spela Minecraft med en ny modifierad värld, hör kvartärgeolog Johannes Petrone prata om landhöjningen i Uppland och gå en tipspromenad. Ta med en sten som du inte vet vad det är. Fika serveras.

Frösåkers hembygdsförening håller visning av Marka Båtmanstorp nu på söndag. Försäljning av kaffe och bröd.

Gudstjänst i Alunda kyrka på söndag kl. 11. Kyrkkaffe och konfirmandinskrivning.

Högmässa i Forsmarks kyrka på söndag kl. 14.