Blivande ledare på besök

En grupp glada civilingenjörsstudenter besökte Skutskär. Foto: Stora Enso
Textstorlek:

SKUTSKÄR I veckan fick Stora Ensos massabruk i Skutskär besök av kvinnliga civilingenjörsstudenter från Female Leader Engineer. De fick bland annat en inblick i vilka karriärmöjligheter som finns för ingenjörer i skogsindustriföretag.

Female Leader Engineer är ett initiativ för att lyfta fram unga framstående kvinnliga civilingenjörsstudenter och skapa en plattform mellan dessa och svenska industriföretag.

I år är Stora Enso ett av partnerföretagen tillsammans med SSAB, Ericsson, Fortum, Scania, Sandvik och Skanska.

Det var en förväntansfull grupp studenter som kom till Skutskärs bruk. Under dagen diskuterades bland annat Stora Ensos roll inom bioekonomin, innovationer, digitalisering, ledarskap med mera.

Det kunde konstateras att det egentligen inte finns några begränsningar för vad man kan jobba med som ingenjör inom skogsindustrin.

Hanna Westerberg, ansvarig för employer branding globalt inom Stora Enso, säger i ett pressmeddelande att företaget verkligen vågar satsa på unga människor.

– Man får tidigt i karriären stort ansvar om man har ett driv och gör ett bra jobb. Det är motiverande och utmanande, säger Hanna Westberg bland annat.

Stora Ensos förhoppning är att alla studenter efter besöket ser företaget som en attraktiv arbetsgivare och väljer att jobba inom koncernen i framtiden.

Den 23 november utses Female Leader Engineer 2017 av en jury med representanter från partnerföretagen. Vinnaren får ett skräddarsytt traineeprogram hos några av partnerföretagen.

 Rose-Marie Eriksson

 

FAKTA

Skutskärs bruk 

Skutskärs bruk har 370 anställda och producerar fluffmassa för bland annat hygienprodukter och pappersmassa, som används till tidningspapper, till exempel.

Skutskärs bruk är Europas största producent av fluffmassa.