E-företag sprängde miljardgränsen

Textstorlek:

EKONOMI E-handelsföretaget apotea.se har för första gången passerat en miljard kronor i försäljning. Under årets första nio månader sålde Apotea för rekordhöga 1 069 miljoner kronor. Det är en ökning med 56 procent jämfört med samma period förra året.

– På nio månader har vi sålt mer än under hela 2016. Det är fantastiskt kul. En miljard i försäljning var en drömgräns när vi lanserade Apotea för fem år sedan. Nu höjer vi målet med sikte på att nå två miljarder under 2018”, säger Pär Svärdson, vd för Apotea, i ett pressmeddelande.

Även antalet levererade paket slog nytt rekord. Totalt skickades 3,3 miljoner försändelser under årets första nio månader, vilket var en ökning med 53 procent jämfört med samma tid i fjol då Apotea skickade 2,1 miljoner paket.

Den sista september uppgick antalet anställda till 378 personer, varav 328 ordinarie och 50 helgarbetare.

– I början av 2018 kommer vi att flytta in i vårt nya lager i Morgongåva, som med sina 38 000 kvadratmeter innebär att vi får en sju och en halv gånger större lokal. Inför flytten kommer vi att behöva rekrytera ytterligare medarbetare, säger Pär Svärdson.

I oktober firade Apotea dessutom fem år med en stor kampanj. Den resulterade i ett nytt försäljningsrekord för en enskild dag, 13,2 miljoner kronor och mer än 134 000 utlevererade artiklar.