Evenemang 24–30 november

Textstorlek:

Uppsala

Donnez spelar upp till dans i Fyris Park ikväll fredag kl. 20-00.

Stavby bio visar Paddington 2 på söndag kl. 14 och Mordet på Orientexpressen kl. 19 i den 20-årsjubilerande bygdegården! Rabatt utlovas. Den svenska komedin All inclusive visas på måndag kl. 13 och 19.

Lussekattsbugg och pepparkaksbugg. Olands bugg & swing arrangerar regional och nationell danstävling, i discipliner som bugg, rock och lindy hop, i Fyris Park i morgon lördag med start kl. 12. Fika.

Julmarknad på slottet i morgon lördag och söndag kl. 11.30-17. Försäljning av konsthantverk, design och närproducerad mat. Fikaservering och musikunderhållning.

Dags för Ulva julmarknad i helgen, lördag och söndag kl. 11-16. Hantverk, hemslöjd, julsaker och godsaker till försäljning. Julpyssel och julsång live.

Premiär för roddtävlingen ”Head of the Fyris” på lördag kl. 12-14. Uppsala- och Stockholmsklubbar tävlar med båtar i olika storlekar på Fyrisån. Loppet är en intervallstart från flottsundsbron till mål vid Ångbryggan på Ultuna.

Var inte rädd för mörkret. Konsert med Canzonetta, Emma Fagerström, sopran, och Janniz Jönsson, orgel, i Helga Trefaldighets kyrka på lördag kl. 16.

Glöggdoftande julmarknad i Bälinge bygdegård på söndag kl. 12-16. Lokalt hantverk, lingonkransar med mera till försäljning. Servering av kaffe med gott hembakat fikabröd. Lotterier.

Prova att göra egen julsenap enligt gammalt recept på Medicinhistoriska museet i Uppsala. Handledning av apotekare tisdagar fram till 19 december kl. 13-17. Drop in.

Sopplunch i Almunge församlingsgårds kafeteria torsdagar kl. 12.

På Upplandsmuseet visas bland annat utställningarna I telefonen finns hela människan och Tro hopp och kärlek.

Folk i försvar. En ny utställning om garnisoner och frivilliga försvarsorganisationer i Uppland visas i Fyriskällan, S:t Olofsgatan 15.

Knivsta

I kväll fredag är det som vanligt bingo i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Feststämning, spänning och fina priser utlovas. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar Mordet på Orientexpressen med bland andra Johnny Depp och Michelle Pfeiffer i rollerna, på söndag kl. 14 och 19. Vilken jävla cirkus i regi av Helena Bergström visas på tisdag kl. 14 och 19.

Cleanup Särstabadet. Var med och gör fint runt Särstabadet i morgon lördag med samling på stranden kl. 12. Medtag gärna lite fika och handskar i reserv.

Ekumenisk familjemässa tillsammans med Gredelbykyrkan i S:ta Birgittakyrkan på söndag kl. 10.

Bingo på Thunmanskolan måndagar kl. 19-21. Dricka och godis till försäljning.

Besök Galleri Väsby 33 i Lagga. Johan Thunberg, Angelica Wiik och Tord Lyseving är galleriets permanenta utställare. Öppet söndagar kl. 14-16.

Heby

Fokus bio i Östervåla ger Justice League på söndag kl. 18.

Julmarknad vid Heby tegelbruksmuseum/konsthall på lördag kl. 11-15. Försäljning av hantverk, hemlagat, dörrkransar med mera. Föreningen bjuder på kaffe, glögg och hembakat bröd.

I´m purple, bitch – en teaterföreställning som vänder sig till ungdomar och vuxna ges på Fokus Östervåla på söndag kl. 15. Livemusik och massor av glitter av det internationella scenkonstkompaniet Awake Projects.

Julallsång i Heby Folkets hus på söndag kl. 16. Lyssna, sjung och njut av julens sånger. Kvällens konferencier är Kåke Eklund som backas upp av kören Double Sisters och Julorkestern. Lokala gästartister. Paus med fika.

Julmarknad i Mälbyboden Vittinge 2-3 dec. kl. 11-17. Hantverk och kaffeservering. Åk till Vittinge kyrka för skyltning till Mälbyboden.

Enköping/Håbo

Ett värdigt liv – hur svårt ska det va? En musikal om kärlek, kontroll och om rätten att bestämma över sitt eget liv ges i dag fredag kl. 19 på Teater Stjärskott, Badhusgatan 7.

Täljträff på Håbo bibliotek i morgon lördag kl. 11-14. Ta med egna påbörjade projekt eller börja på nya. Material och verktyg finns till utlåning.

Traditionell gammaldags julmarknad vid Härkeberga Kaplansgård nu på söndag kl. 10-14. Granbockar, kransar, närproducerat, hantverk med mera till försäljning. Servering, ponnyridning och tomtebesök.

Enköpings dragspelsklubb underhåller på Gläntan med låtar som ger en försmak av julen på tisdag kl. 13.30.

Träffpunkt för daglediga i Österunda bygdegård på onsdag kl. 13-15. Tag med eget fika.

Torsdagsträff i Västerledskyrkan kl. 14. Adventstoner med SPF-kören Västanvind samt adventskaffe.

Tierp

Rio Bio i Folkets hus, Skutskär, visar Mordet på Orientexpressen efter Agatha Christies deckare på söndag och onsdag kl. 19.

Lös Melodikrysset tillsammans med andra på Skutskärs bibliotek i morgon lördag kl. 10.

Besök Tobo julmarknad som äger rum i morgon lördag kl. 12-17 vid Folkets Hus och Eric Sahlström institutet. Försäljning, julmusik och godis från tomten. Serveringar. Tobo Bruksmuseum håller öppet under marknaden. Kaffe och hembakat bröd serveras.

Vis- och berättarstuga med medverkan av gästerna i Smedsbostaden, Lövstabruk, på söndag kl. 14.

Generationslunch i Hållnäs för-
samlingshem på tisdag kl. 9-13.
Advents-pyssel, julmat, paketlotteri (ta gärna med ett paket) och dans kring granen.

Kvartalsfika i Örbyhus skolmatsal på torsdag kl. 19. Politiker och medborgare träffas för att prata över en kopp kaffe. Dagens tema är unga och delaktighet i samhällsutvecklingen.

Östhammar

Öregrundsbiografen visar All inclusive med Suzanne Reuter på söndag och måndag kl. 19.

Traditionell julmarknad i Norrboda bygdegård, Gräsö, på lördag kl. 11-15. Skinnprodukter, hantverk, träslöjd, delikatesser, kryddor, med mera till försäljning. Fikaservering.

Gudstjänst i Alunda kyrka på söndag
kl. 11. Besöksgruppen medverkar. Kyrkkaffe.

Julmarknad med varierande innehåll i Hargshamns Folket hus på söndag kl. 10-14. Pyssel för barnen och servering med hembakt.

Once up on a holy night. Östhammars gospel ger konsert i Öregrunds kyrka på onsdag kl. 19.

Gå på julbord med show på Societetshuset i Öregrund på onsdag kl. 20. På scenen Magnus Carlsson, som vi känner igen från känd från dansbandet Barbados, popgruppen Alcazar och nu som soloartist.

Utställningen Badlif visas på  Öregrunds bibliotek fram till 19 jan 2018. Här skildras kuststäderna Öregrund och Östhammar under badhusepoken kring sekelskiftet 1900.