Ullbagge till Älvkarleby idrottsklubb

En glad Markus Oksanen från Älvkarleby idrottsklubb var på plats och mottog priset under Landsbygdsgalan på onsdagskvällen. Foto: David Wreland
Textstorlek:

Älvkarleby idrottsklubb var stolta vinnare när Ullbaggepriser delades ut på Landsbygdsgalan igår kväll.

På onsdagskvällen hyllades en rad landsbygdshjältar på den nationella Landsbygdsgalan som hölls i Tällberg utanför Leksand. Ullbaggar delades ut i åtta olika kategorier, till företag och projekt som alla har utvecklat sina hembygder på framgångsrika sätt.
Till vinnare i kategorin Unga i landsbygdsutveckling utsågs Älvkarleby idrottsklubb, som var nominerade för sin satsning på barn och ungdomar i Framtidens Idrottsplat. Ett projekt med syfte att främja spontanidrott och en aktivare livsstil för unga.
Juryns motivering löd: ”Älvkarleby idrottsförening har genom ett projekt satsat på en framtidens idrottsplats som tar ett stort samhällsansvar för ungas aktivering, bygdens integrationsarbete och skapandet av en positiv generationsövergripande mötesplats. Projektet visar att ett engagemang med idrotten som verktyg för bygdeutveckling, ungdomsarbete och integration knyter samman budskapet att en levande idrottsförening ger en levande landsbygd.”
Från Uppsala län fanns även Stora Risten Fisk i Öregrund, som var med och tampades om segern i kategorin Blå näringar. De fick dock se sig besegrade av projektet Störodling i Strömsnäsbruk.
Malena Olsson