Folktandvården bygger nytt

Textstorlek:

HÄLSA Folktandvården bygger en ny klinik i Stationsgallerian med kapacitet för över 10 000 undersökningar per år. Kliniken ska ha utökade öppettider och personalen arbetar på arbetssätt där resurserna nyttjas optimalt. I första hand erbjuds befintliga Folktandvårdspatienter som går på kliniker med långa väntetider, en tid för undersökning. Andra målgrupper väntas bli 20–23-åringar, patienter med frisktandvårdsavtal och personer med akuta behov och som saknar en ordinarie tandvårdsklinik.

– Att ha en ”Folktandvården light”-klinik för kortare besök och för en specifik målgrupp ska öka tillgängligheten för andra kliniker. Vi använder resurserna effektivt genom att du träffar den som bäst kan hjälpa dig med dina behov, säger tandvårdsdirektör Gunilla Swanholm i ett pressmeddelande.

Nybyggnaden var planerad till för 1,5 år sedan men har av olika skäl försenats. Folktandvården Stationen är planerad att öppna i mitten av april. Nästa år planeras även utbyggnad av andra kliniker i Uppsala.