53 personer gripna i stor polisinsats

Textstorlek:

UPPSALA/STOCKHOLM Sammanlagt 53 personer har frihetsberövats i en stor insats som polisen genomfört i Uppsala och Stockholm. Personerna misstänks för alltifrån mord och grovt penningbrott till vapenbrott och häleri. Operationen under namnet Lynx genomfördes under de första tre veckorna i februari och innefattade 48 husrannsakningar.
”Viktiga åtgärder i flera pågående utredningar mot grova brott har genomförts. Beslagen av vapen och narkotika är mycket omfattande”, säger Carin Götblad, polischef i polisregion Mitt, i ett pressmeddelande på polisens hemsida.
Bland annat har pistoler, en handgranat, en stor mängd misstänkt narkotika i form av 6,3 kilo hasch samt ecstasy, amfetamin och kokain, och en mängd märkeskläder tagits i beslag. Av de 53 gripna har 41 anhållits och åtta har hittills häktats.