De deltar i årets mentorskapsprogram i dans

Mateja Kovacevic och Catarina Zarazua är projektledare i Uppsala Loves Hiphop.​
Textstorlek:

​Kultur och bildning, Region Uppsala, har utsett 2018 års deltagare i mentorskapsprogrammet inom dans. Årets adept är dansföreningen Uppsala Loves Hiphop.

Uppsala Loves Hiphop drivs av Mateja Kovacevic och Catarina Zarazua och har tidigare fått utmärkelsen ”Årets Kreativaste Uppsalabo” och mottagit #GeTillbaka-stipendiet för unga förebilder på galan Årets Företagare i Sverige 2017. De vill ge elever och besökare förebilder och kunskap om vad hiphop är, bland annat genom att arrangera workshops, events och skolprojekt. De uppmuntrar tjejer att ta mer plats och inspirerar killar till att ta steget in i dansvärlden.

Uppsala Loves Hiphop sökte till mentorskapsprogrammet för att de vill genomföra sin första stora produktion, ”The hiphop symphony”, i samarbete med Uppsala Blåsarsymfoniker, UBS. Upplägget är att fem kvinnliga dansare möter UBS för att hylla hiphop-kulturen. Målet är att produktionens mångfald av konstnärliga uttryck ska locka en blandad publik från olika världar.

Årets mentor är Ambra Succi, koreograf/dansare/pedagog med lång erfarenhet av att vara professionellt verksam inom dansområdet. Syftet med mentorskapsprogrammet är att stärka danskonstnärer i länet genom utveckling och stöd. Programmet är en del av det regionala utvecklingsprojektet ”Dans i rörelse” med stöd av Statens Kulturråd.

Rose-Marie Eriksson