Evenemang 9–15 mars

Textstorlek:

Uppsala

Det finns ingenting att vara rädd för, efter en roman av Johan Heltne, spelas på Uppsala stadsteaters scen Ettan. Här visas även Idlaflickorna av Kristina Lugn på Intiman och Gyllene draken av Roland Schimmelpfennig på Lilla scenen.

Dans till Blender på Fyris park ikväll fredag kl. 20-00.

En musikalisk resa genom Sverige. Sverker och Kerstin Åkerlind underhåller med nyckelharpa och sång i Årsta kyrka på lördag kl. 16.

Vår i orangeriet i Botaniska trädgården. Här kan du får en försmak av våren bland blommande aprikos, citrus och lagerolvon i Linneanum. Söndagens visning går under rubriken Växter i mytologin och startar kl. 13. Öppet lördag och söndag kl. 12-15.

Drop in-dop i Sävja kyrka på söndag kl. 14-16. I kyrkan finns präst, musiker och kyrkvärdar. Efter dopet bjuder församlingen på dopkaffe.

Mässa med sånger från Taizé i Bälinge församlingsgård på tisdag kl. 18.30.

Sopplunch i Almunge församlingsgård torsdagar kl. 12.

Kom och åk skridskor i storslagen miljö i Barockträdgården i Botaniska trädgården, dagligen kl. 07-19.

Jag kvinna, en tematisk projektutställning visas på Å-huset, Walmstedtska gården, fram till 11 mars. Birgitta Nordström Wiklund, Eva Jonasson, Lill Sjöström med flera ställer ut.

På Upplandsmuseet visas bland annat utställningen Årets bild 2018, där Sveriges bästa pressbilder från förra året presenteras. Här visas även Minns att jag levat, en utställning om gravskick och gravvårdar och vårt sätt att närma oss döden.

Knivsta

I kväll fredag är det bingospel i Blå Wingen, Husby-Långhundra. Första utrop kl. 19. Gäster välkomna från kl. 17.

Bio Blå Wingen visar C´est la vie på söndag kl. 14 och 19.

Pappakafé i Gredelbykyrkan i dag fredag kl. 10-12. Mötesplats för lek, sång och samtal.

Träffpunkt med loppis på Kupan, Röda Korset, i morgon lördag kl. 11-15.

I livets mitt. En konsert om livet framförs i S:ta Birgittakyrkan på lördag kl. 16. Pax och Credo, Knivsta Kyrkokör, KammarEnsemblen ArtSong, solister med flera medverkar.

Knivsta i bilder! Måndagskafé med föreläsare på Lyckträffen den 12 mars kl. 18. Kvällens gäst är Knivstabon Lennart Rundning som har samlat bilder och nu har nära 4000 bilder från Knivsta. Här visar en urval av dem i ett bildspel.

Besök Galleri Väsby 33 i Lagga. Johan Thunberg, Angelica Wiik och Tord Lyseving är galleriets permanenta utställare. Öppet på söndag kl. 14-16.

Heby

Lördagsöppet på biblioteket i Heby kl. 11–14.

Heby Folkets hus bio visar Pelle Kanin på sönd. kl. 15 och kl. 19 visas Tårtgeneralen.

Fokus bio Östervåla visar Tårtgeneralen på söndag kl. 18.

Kyrksöndag för hela familjen med kärlekstema utifrån Maria bebådelsedag i Huddunge kyrka på söndag kl. 11–14. Efteråt serveras våfflor och skådespelaren Bengt Kylige fortsätter framträdandet krig temat för dagen.

Måndagspyssel kl. 12–14 i barn- och ungdomslokalen i församlingshemmet i Heby.

Föräldrakafé i Kyrkans allrum, Morgongåva, måndag och onsdag kl. 8.30–12.30.

Sopplunch i Församlingshemmet i Vittinge, kl. 12–14.

Biblioteksassistent Marianne Helgesson ställer ut delar av sin Kockums emalj-samling på Östervålas bibliotek. Utställningen pågår fram till 15 mars.

Enköping/Håbo

Vintage och inredning. Se även Fredrik Hagströms fotoutställning på Broby Gård nu under lördag och söndag kl. 12–16.

Vårvindar friska. Stråkorkestrar från Kulturskolorna i Enköping och Tierp bjuder på blandat program i Tingshuset, Enköping, på lördag kl. 15.30.

Konsumentvägledning på biblioteket i Enköping på tisdag kl. 10–15. Gratis information och rådgivning.

Senior Självklart – att klara sig själv kring ”självklara” saker. Besök av syn- och hörselinstruktören Karin Almgren. Träffpunkt Kryddgården på onsdag kl. 13.30.

Håbo författarscen: Hundra år på Bodarna. Etnologen och författaren Barbro Bursell besöker Håbo bibliotek och berättar om gården Bodarna Häggeby och om dess ägares öden under 1600- och 1700-talen på onsdag kl. 18.

Öppet hus för bygglov och avlopp, hjälp med ärenden och svar på allmänna frågor i kommunhuset Enköping på torsdag kl. 16–18.

Rekryteringsmässa för ungdomar i åldrarna 16–19 år i Håbo kommuns entréplan på torsdag kl. 16–18. En mötesplats mellan arbetsgivare som söker sommarjobbare och ungdomar som söker ett sommarjobb.

Konstnär Rune Rydelius visar skulpturer på Konsthallen.

Tierp/Älvkarleby

Rio bio i Skutskärs Folkets hus visar Tårtgeneralen på söndag och onsdag kl. 19.

Lös Melodikrysset tillsammans med andra på biblioteket i Skutskär. Varje lördag fram till 26 maj, med start kl. 10.

Loppis i Skutskärs Folkets hus på lördag kl. 10-13.

Lördagskafé med Egons kvartett i Parkhallen, Söderfors, den 10 mars kl. 14. kl 14-16. Till förmån för fastekampanjen ”Att resa sig starkare”. Smörgåsbuffé, kaffe med kaka och lotterier.

Gudstjänst med soppa och kaffe i Marma kyrka på söndag kl. 11. Älvkören medverkar.

Musikkafé i Smedsbostaden, Stora gatan 45 i Lövstabruk på söndag kl. 14. Lövstabygdens Spelmän underhåller.

Tobotorsdag på Eric Sahlström Institutet den 15 mars kl 19. Kvällens gäster är Sonia Sahlström och

Håkan Larsson, som underhåller fram till fikat. Därefter allspel till dansen.

Jimmy Wallins utställning ”Björnar, buskis och blodtörstiga bestar” visas på Tierps bibliotek fram till 7 april.

Östhammar

Öregrundsbiografen visar Tårtgeneralen med Mikael Persbrandt i huvudrollen på söndag och måndag kl. 18.30.

Högmässa i Alunda kyrka på söndag kl. 11. Besöksgruppen medverkar.

Att resa sig starkare. Fasteinsamlingskväll i Östhammars församlingsgård på söndag kl. 17. Föreläsning med Claes Anckarman, projektledare för kampanjen, middag, musikunderhållning, lotterier och kaffeservering.

Mumsig soppa i gott sällskap bjuds i Kyrkans hus i Gimo på söndag kl. 12.

Välsignat & klart. Enkel mässa och mat i Östhammars kyrka på söndag kl. 16. Christina Ellesjö och Eva Allard från Gospelkören sjunger.

Föredrag med Tibax Bahati på Alunda bibliotek på onsdag kl. 18.30. Tibax berättar om kulturen i Kongo, landets historia och om kvinnornas situation. Fika serveras.

Ditte Werner och Agne Andersson är mars månads konstnärer på Kyrkans hus i Öregrund. De ställer ut gamla bruksföremål. Utställningens syfte är att lyfta fram tankens och handens arbete i föremålen.