Förskolor vinner Uppsala kommuns jämställdhetspris

Textstorlek:

Svartbäcken Norra landsbygds förskoleområde vinner Uppsala kommuns nyinstiftade jämställdhetspris som delades ut på internationella kvinnodagen, 8 mars.

Juryns motivering till priset lyder: ”Svartbäcken Norra landsbygds förskoleområde har på ett medvetet, strukturerat och genomgripande sätt integrerat jämställdhetsperspektivet och andra centrala perspektiv i ett större jämställdhetsarbete. Fokus på jämställdhet i det långsiktiga kvalitetsutvecklingsarbetet, strategiska plattformar och handlingsplaner hjälper verksamheterna att uppnå kommunfullmäktiges inriktningsmål.”

–Jag är naturligtvis både glad och stolt över denna utmärkelse. Alla nominerade och övriga som arbetar med frågan är i mina ögon vinnare. Jag tror att en viktig framgångsfaktor i arbetet är att hantera jämställdhetsarbetet som en integrerad del i det systematiska kvalitetsarbetet, säger Elisabeth Ståhl, förskolechef Svartbäcken Norra landsbygd, i ett pressmeddelande.

I förskoleområdet Svartbäcken Norra landsbygd ingår förskolorna i Svartbäcken, Bälinge, Lövstalöt, Björklinge, Vattholma och Skyttorp. Förskoleområdet får 25 000 kronor att använda för fortsatt jämställdhetsarbete eller kompetensutveckling.