Lokalt, långjäst och läckert på bakmässa

Textstorlek:

Superkonditorn Roy Fares var ett av dragplåstren på bakmässan som intog Fyrishov i helgen. Här kunde man även träffa lokala utställare, som erbjöd närproducerade produkter och mathantverk.

En av dem var Mikaela Högfeldt från Larsbo lantgård, som hade dukat upp olika sorters mjöl på bordet framför sig. Innehållet i påsarna var produkten av grödor, odlade och malda på gården hemma i Tierp. Ängslyckans kafé i Örbyhus, Syltkrukan i Månkarbo, Candeline i Knivsta och Café tant Gredelin i Enköping var andra uppländska representanter på plats.

Det här var den andra upplagan av Alla älskar Hembakat, mässan med fullt fokus på bakning, som ordnades i Fyrishov. Bakkurser, inspiration och tårttävling varvades med boksignering och bloggtips för hobbybagare på programmet. Bland utställarna kunde man botanisera bland blomkålschoklad, tårtströssel, bakformar, cupcakesformar och mycket annat. Besökare fick även se kända bakprofiler briljera och skapa snygga bakverk från scenen.

Bakom arrangemanget stod Sveriges största baktidning, Hembakat.