Skutskärs bruk är landets friskaste företag

Göran Hägglund juryns ordförande, Henric Holm platschef Stora Enso, Johan Byström hälsospecialist Stora Enso, Joachim Morath VD Feelgood.

Textstorlek:

Stora Enso Skutskärs bruk har tilldelats utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag. De är det företag som lyckats bäst med att skapa en frisk och välmående arbetsplats i Sverige 2017.

Massabruket, som är en del av Stora Enso, grundades 1901 och har idag målet att vara ”det självklara valet” för både för kunder och medarbetare.

Stora Enso Skutskärs bruk var ett av sex nominerade företag till finalen i den landsomfattande tävlingen där över 150 företag runt om i Sverige nominerades. Syftet med utmärkelsen är att lyfta upp de goda exemplen som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood som utsett vinnarföretaget tillsammans med en jury. Här ingår Göran Hägglund, styrelseordförande Feelgood tillika juryns ordförande, Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johansson tidigare ordförande för IF Metall, Eva Nordmark, ordförande för TCO samt Joachim Morath, VD för Feelgood.

Per Lyrvall, Sverigechef på Stora Enso, skriver i ett pressmeddelande att det är oerhört glädjande att deras bruk i Skutskär utses till Sveriges Friskaste Företag.

– Att Skutskärs bruk uppmärksammas som ett föredöme inom hälsa och friskvård skapar stolthet inom hela Stora Enso, säger Per Lyrvall.

Göran Hägglund, tidigare socialminister och juryns ordförande är imponerad av Stora Enso Skutskärs bruks arbete. Han säger bland annat att Stora Enso Skutskärs bruk är ett lysande exempel på hur organisationer systematiskt kan arbeta med arbetsmiljöfrågor för att öka produktiviteten och konkurrenskraften.

Övriga finalister var ATEA, it-företag, Riksantikvarieämbetet, myndighet, Byggmästar’n i Skåne, byggföretag, Carlanderska sjukhuset och Elits, it-företag

Bild: Göran Hägglund juryns ordförande, Henric Holm platschef Stora Enso, Johan Byström hälsospecialist Stora Enso, Joachim Morath VD Feelgood